Nyheter MDTV Forum Om Doner

Matauk med tang og tare

…og flere arbeidsplasser ?

Kom over en bra link , og siden landet vårt har en så stor del vendt mot sjøen, kan det være nyttig å lære mer om hvilke ressurser som vi har der, og hvis noen har lyst til å eksperimentere litt, og er nysgjerrig på å prøve noe nytt i matveien, kan dette kanskje friste etter at vinteren og den verste kulda har forlatt oss.

2 Likes
1 Like

Ting og tang og tangweb og tangsafari…

Prøver du å mobbe meg Gatekeeper? :laughing:

1 Like

Heh… tenkte jeg skulle be deg holde deg unna, pga stor fare for utnytting :slightly_smiling_face:

Forresten, du har vel ikke så lang avstand til den, og kan jo ta deg en ferjetur ut i den kalde sjølufta i skjærgården uti mars , med rake og saks, ( mannen med raka, og du kan kutte den opp på stedet ) og på hjemveien kjøper du noe fersk torsk og pepperrot , og tilbereder den sammen med delikatessene , og noen reker , og godt drikke.
Du kan også pakke inn fisken i tangen som ei pakke, og bake den på 120 grader i 15minutter.
Kanskje en kjølebag med is i bunnen er fint å frakte den med.
Evnt kan du jo inviterere noen lokale kokker eller dykkere med på tur .
Sjekk ut tangkartet, der det ligger en fin oversikt over hvilke slag som ligger høyt i fjæra, eller dypere ned.

1 Like


Se også Lofoten seaweeds oppskrifter.
https://lofotenseaweed.no/no/tang-oppskrifter/
2 Likes

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.