Nyheter MDTV Forum Om Doner

Mali: Demonstranter krever at de franske troppene skal forlate landet

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/01/mali-demonstranter-krever-at-de-franske-troppene-skal-forlate-landet/

I begynnelsen av mai 2019 reiste 60 norske soldater på FN-oppdrag til Bamako i Mali. Norge bidrar med et Hercules-fly som skal frakte personell og last rundt i landet. Den norske leiren i Bamako – Camp Bifrost – brukes av både norske og flernasjonale styrker. Norge bygde leiren og drifter den. At dette skjer i regi…

3 Likes

Frankrike er de som utdanner terrorister selvfølgelig. Boko Haram høre fransk ut for meg.

Boko Haram er sikkert sub-sahara sin egne Al-Qaida/Daesh/ISIS/Al-Nusra, altså skapt av de som liker å si de frykter de, i det området de liker å ha militær tilstedeværelse men ikke får lov til det på andre måter.

Men dette er veldig interessant.

Var Iran/Irak sin beskjed “pell dere ut fremmede militære okkupanter ELLERS”, noe som jeg tidligere har indikert: Ført til at andre land vil følge etter å legge press på disse fremmede hærene som er plassert rundt omkring i verden på falske premisser?

Hvis Mali tar kontakt med Iran, Venezuela og andre med erfaringer med å kvitte seg med fremmed infiltrering, så kan de få hjelp med å få ut det Franske militære.

2 Likes

Denne dokumentaren om en kineser som skal skaffe grus til å bygge vei i Kongo, burde vært obligatorisk før man uttaler seg om Afrika.

User Reviews

Entertaining from start to finish

21 May 2019 | by connorlf-13488See all my reviews

Made an IMDb account just to review this, since I saw no other user reviews.

Overall this was an extremely entertaining film and hilarious throughout. We follow a Chinese man who is attempting to construct a 250+ km road in the Democratic Republic of the Congo. The only thing he is equipped with is a bunch of inept African workers.

Most of the film is dialogue. People who would find it enjoyable include people who are interested in geography, exoticism, and race realism.

En fin “dokumentar”, i dette tilfelle om Jamaica, er “Live and Let Die” av den britiske dokumentarforfatteren Ian Flemming

Ikke at jeg tror at de multikult-troende vil se filmen, men andre som leser vil, og da blir det veldig tydelig for dem at det ikke er noe poeng i ta multikulten seriøst, når vestlig imperialisme er deres eneste forklaringsvariabel på Afrikas problemer.

1 Like

Humor i Klassekampen.
hadde det ikke vært for at det var så alvorlig,kunne en ha ledd seg i hjel av ledere i Klassekampen. Også i dag levert av Mari Eifring som er Utenriksredaktør.
Da hun var ung i Rød Ungdom drev hun med innsamling av penger til palestinske PFLP,men nå søker hun om jobb i Aftenposten eller et annet innbringende sted. Herr Mimir vil helst ha jobb i NHO for å grønnmale norsk kapitalisme utenlands.
Sånn er det bare.
Alle folk og alle grupper,partier i Midtøsten sier nå at USA og allierte må pelle seg ut før de blir fraktet ut i body bags. Dette ble gjentatt for gud vet vilken gang av Hassan Nasrallah på sist søndag 12.1.2020.
Det finnes så vidt jeg kan overblikke nå,kun en politisk trend i Midtøsten som vil at USA og Nato skal bli,og det er KURDERNE. Og typisk nok er kurderne det som Klassekampen er mye opptatt av,men hvis et Kurdistan ble realisert som selvstendig stat ville det etter alle solemerker å dømme,bli en bastion for israel,nato,USA.
Klassekampen deler ikke parolen om at “USA ut av Midtøsten”
som også Eifrings venner i PFLP står for.
Dette er ikke fra Aftenposten men fra Klassekampen:
“Det er derfor avgjørende at alle parter nå bidrar til å skape ro.At USA trapper opp sanksjonene mot Iran,er ikke et bidrag til å løse konflikten.(hør-hør) USAs allierte,deriblant Norge,BØR legge sterkere press på USA (!!!) for å DEESKALERE den truende situasjonen som har blitt utløst av den ulovlige likvideringen av Suleimani.”(13.1.2020)
En tror knapt sine egne øyne. All politisk tenkning i Klassekampen - om en kan kalle det det - handler nå om hvordan gjøre militarisme,imperialisme grønn og hyggelig. Den bør roe seg ned og lille imperialist Norge bør bidra til dette.
Dette er ikke engang gammeldags revisjonisme av type Karl Kautsky-Bernstein,det er rett og slett reaksjonen som taler.

1 Like

Når du setter krav til at folk skal forstå dette, så blir det de som har tid til å sitte på ræva å lese marxistisk ortodoksi som får makten, og det er gudskjelov så arbeideruvenlig at de blir irrelevante.

Jeg kjøpte boka om Rosa Luxemburg som var utgitt av Rødtere med den hensikt å anmelde den,men det tror jeg ikke blir noe av da jeg blir uvel ved lesningen. Det er et historisk falsum.
Hovedfienden til Rosa var Kautsky. Han var den første i sosialismens historie like før første verdenskrig som (1910) mente at kapitalismen kunne være en fredsskapende kraft.
Han må være gal,sa Rosa og andre.
Klassekampens tenkning fra omkring 2005 av,har gått ut på å slutte seg til Kautskys verdensbilde som sosialdemokrater. Og det var også poenget med Rosa-boka at hun tilhørte den “demokratiske sosialismen” selv om hun stiftet det Tyske kommunistpartiet.
Dette er ikke å grave i marxistisk ortodoksi,det er dagsaktuell politikk. Det handler om vilket VERDENSBILDE!
Jeg tror faktisk en stor fraksjon innen Rødt er iferd med å forlate sosialdemokrat Kautsky og gå over til støttespillere for militarisme og imperialisme. Det kunne man lese i KK 14 desember 2019 hvor det var Ja til EU blokken i Labours Momentum som var de “unge radikale”! EU-Imperialisme er nå strålende saker for en fraksjon av Rødt.
Frankrike-Tyskland fører krig i Mali/Sahel og især Frankrike var EUs kampbikkje i Syriakrigen,noe Assad har redegjort for mange ganger. Her i EU rustes overalt til 2% av BNP. Kriger i Midtøsten forberedes.
Så utrolig det enn er: deler av den såkalte “venstresida” er iferd med å legge Kautsky bak seg og ta oppstilling for imperialismen.
Politikk må begynne med å ta fatt i fakta.

1 Like

Rosa Luxemburg er også irrelevant for vanlige folk, da de ikke er opptatt av maktkamper som skjedde for 100 år siden, selv om jeg også er nerd nok til å la meg provosere over at ting jeg er opptatt av blir feil fremstilt.

Vanlige arbeidsfolk er opptatt av at de skal ha et sikkerhetsnett, og da de fleste ikke har penger selv, så er det de offentlige støtteordningene til nasjonalstaten de er opptatt av å bevare.

Når de da ser marxister, momentum og andre venstretroende nekter å informere seg om hvordan det føles å bli en minoritet i eget lokalmiljø, fordi ideologien deres tilsier at arbeiderklassen ikke kjenner etnisitet eller rase, så skjærer de alle under en kam, og stemmer FRP eller SP i et håp om å ikke bli dolket i ryggen nok en gang.

Men at man bowler alene i multietniske lokalmiljø, er ikke fakta det skal tas hensyn til?

Hver gang en leverer en kommentar på Steigan,dukker det opp folk som begynner å snakker om helt andre saker enn hva som er hovedpoenget i innlegget.
Jeg har nå levert flere kritikker mot det verdensbildet som den statsstøtta avisa Klassekampen står for,samt Rødt-talsmenn.
Jeg har ikke levert noe program for hvordan en skal få arbeiderklassen til å komme selvstendig på banen. Det er en ny debatt.

1 Like

Alle antagelser må være rett for at bunnlinje skal bli rett. Det er der djevelen ligger. De færreste har oversikt over hvor mange antagelser de gjør. Eksempel: De fleste antar at jøder er jøder og Judaister. Det stemmer ikke. De fleste antar at Trump styrer USA. Det stemmer nok ikke. Det er generalene som tar beslutninger om krigsopsjonene, så får Trump utlevert et manus. Trump sa tidlig: Det der blander jeg meg ikke opp i

Så den arabiske våren stunder mot sommer? Da gjenstår det å se om vestlige demokrati og frihets- forkjempere er like begeistret for denne vendingen som den forrige.

Ignorer dem eller la dem få vite at du ikke lar deg herse med. Det er en taktikk de bruker for å prøve få oss til å forlate Steigan. Ikke la dem påvirke deg for da får de viljen sin.