Nyheter MDTV Forum Om Doner

Macron: – Vi trenger en europeisk hær for å forsvare oss mot Kina, Russland – og USA


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/11/macron-vi-trenger-en-europeisk-haer-for-a-forsvare-oss-mot-kina-russland-og-usa/

Frankrikes president Emmanuel Macron misbruker ingen mulighet til å agitere for en felles europeisk hær. I forbindelse med markering av hundreårsdagen for avslutninga av den første verdenskrigen tok han igjen til orde for en EU-hær. Ifølge AFP sa Macron: «Vi må beskytte oss mot Kina, Russland og til og med mot USA.» «Når jeg ser…


#2

Det vi trenger er flere folk med mer enn tre hjerneceller i operativ tjeneste og baller nok til å kjeppjage krigskåte pjuskefiddinger herfra til helvete.


#3

Det grunnleggende spørsmålet er om Europa skal overta ansvaret for egen sikkerhet/forsvar eller om Europa fortsatt skal være fullstendig avhengig av USA i slike saker.

Avhengigheten av USA betyr at USA prioriterer sine egne interesser og ikke ivaretar interessene til europeiske land. I verste fall kan dette bety at USA kan utløse en begrenset atomkrig i Europa pga USAs krig/konflikt med Russland/Kina. Husk hva Kissinger sa: USA har ingen venner - USA har bare interesser.

Det er begrenset hvilke alternativ man i praksis har.

Pasifisme er ingen løsning.

Et militært samarbeid med Finland og Sverige kan vise seg å være vanskelig. Det er ikke sikkert at disse land feks ønsker å bli trukket inn i en stormaktskrig mellom USA og Russland om feks Finnmark og Svalbard (Sverige klarte å være nøytral i WW1 og WW2 og ønsker sikkert helst å forbli nøytral i en fremtidig storkrig istedenfor å skulle hjelpe Norge med å forsvare Finnmark mot stormaktene).

Å bytte alliansepartner fra USA til isteden å bli Russland/Kina er vel et dårlig og problematisk alternativ.

Å ruste opp eget forsvar i Norge kan være et grep, men Norge kan vanskelig klare å forsvare feks Finnmark og Svalbard på egenhånd ved en storkrig mellom USA og Russland (hvor nordområdene vil ha stor militærstrategisk betydning for begge stormaktene).


#4

Norge bør bli nøytralt i fht stormakter. Bør ha et forsvar som er tlstrekkelig til at en angriper ikke får servert noe gratis, samt kunne besvare eventuelle provokasjoner.


#5

Hva synes dere om marinen folkens? Sitting ducks. Bare en dult som skal til. Det kan nå vel også være synonymt med de tre små grisene


#6

Helt på høyde med deltatroppen under 22/7.


#7

Man er forberedt på krig med høyteknologiske motstandere, men tåler altså ikke en lavteknologisk motstander (her eksemplifisert med en kollisjon med et ordinært frakteskip/oljetanker).


#8

Jeg tror ikke de er forberedt på krig mot høyteknologiske motstandere. De nye russiske plasma-drevne missilene har endret bildet fullstendig. De er sitting ducks på alle tenkelige måter.


#9

Macron opererer her utifra Kissingers psykopatiske modell, og tydeliggjør dermed realitetene hva gjelder lojalitet i NATO. Bare dumme, lille naive Norge sitter igjen med vrangforestillinger om at vi kan smiske og krype oss fortjent til NATO-beskyttelse. Vi har mistet vår unike diplomatiske posisjon som fredsprisnasjon som følge av dette enorme feiltrinnet.