Nyheter MDTV Forum Om Doner

Macron: – Vi trenger en europeisk hær for å forsvare oss mot Kina, Russland – og USA

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/11/macron-vi-trenger-en-europeisk-haer-for-a-forsvare-oss-mot-kina-russland-og-usa/

Frankrikes president Emmanuel Macron misbruker ingen mulighet til å agitere for en felles europeisk hær. I forbindelse med markering av hundreårsdagen for avslutninga av den første verdenskrigen tok han igjen til orde for en EU-hær. Ifølge AFP sa Macron: «Vi må beskytte oss mot Kina, Russland og til og med mot USA.» «Når jeg ser…

1 Like

Det vi trenger er flere folk med mer enn tre hjerneceller i operativ tjeneste og baller nok til å kjeppjage krigskåte pjuskefiddinger herfra til helvete.

Det grunnleggende spørsmålet er om Europa skal overta ansvaret for egen sikkerhet/forsvar eller om Europa fortsatt skal være fullstendig avhengig av USA i slike saker.

Avhengigheten av USA betyr at USA prioriterer sine egne interesser og ikke ivaretar interessene til europeiske land. I verste fall kan dette bety at USA kan utløse en begrenset atomkrig i Europa pga USAs krig/konflikt med Russland/Kina. Husk hva Kissinger sa: USA har ingen venner - USA har bare interesser.

Det er begrenset hvilke alternativ man i praksis har.

Pasifisme er ingen løsning.

Et militært samarbeid med Finland og Sverige kan vise seg å være vanskelig. Det er ikke sikkert at disse land feks ønsker å bli trukket inn i en stormaktskrig mellom USA og Russland om feks Finnmark og Svalbard (Sverige klarte å være nøytral i WW1 og WW2 og ønsker sikkert helst å forbli nøytral i en fremtidig storkrig istedenfor å skulle hjelpe Norge med å forsvare Finnmark mot stormaktene).

Å bytte alliansepartner fra USA til isteden å bli Russland/Kina er vel et dårlig og problematisk alternativ.

Å ruste opp eget forsvar i Norge kan være et grep, men Norge kan vanskelig klare å forsvare feks Finnmark og Svalbard på egenhånd ved en storkrig mellom USA og Russland (hvor nordområdene vil ha stor militærstrategisk betydning for begge stormaktene).

1 Like

Norge bør bli nøytralt i fht stormakter. Bør ha et forsvar som er tlstrekkelig til at en angriper ikke får servert noe gratis, samt kunne besvare eventuelle provokasjoner.

Hva synes dere om marinen folkens? Sitting ducks. Bare en dult som skal til. Det kan nå vel også være synonymt med de tre små grisene

1 Like

Helt på høyde med deltatroppen under 22/7.

1 Like

Man er forberedt på krig med høyteknologiske motstandere, men tåler altså ikke en lavteknologisk motstander (her eksemplifisert med en kollisjon med et ordinært frakteskip/oljetanker).

1 Like

Jeg tror ikke de er forberedt på krig mot høyteknologiske motstandere. De nye russiske plasma-drevne missilene har endret bildet fullstendig. De er sitting ducks på alle tenkelige måter.

Macron opererer her utifra Kissingers psykopatiske modell, og tydeliggjør dermed realitetene hva gjelder lojalitet i NATO. Bare dumme, lille naive Norge sitter igjen med vrangforestillinger om at vi kan smiske og krype oss fortjent til NATO-beskyttelse. Vi har mistet vår unike diplomatiske posisjon som fredsprisnasjon som følge av dette enorme feiltrinnet.

1 Like