Nyheter MDTV Forum Om Doner

Lønnsoppgjøret – "bedre enn ventet" eller "rein katastrofe"

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/08/lonnsoppgjoret-bedre-enn-ventet-eller-rein-katastrofe/

23 timer på overtid endte meklinga i det såkalte frontfaget med et anbefalt forslag. Dermed ble det ikke streik. NHO og Norsk Industri ved direktør Stein Lier-Hansen hadde på forhånd krevd at det måtte bli «null–null–null», men slik ble det ikke. Leder i Fellesforbundet Jørn Eggum kunne hale i land et generelt tillegg på 50…

2 Likes

Spill for galleriet! Disse menneskene sitter på samme side av bordet. De tilhører samme klasse, og har samme politiske og økonomiske ståsted.
De er venner på fritiden, og lever livet i sus og dus på medlemmenes bekostning.
Uansett hva resultatet av uravstemningen blir, vil det til syvende og sist bli LO sentralt som tar avgjørelsen. Dette er fordi det aldri er nok deltakere i avstemningen.

2 Likes

Med dagens økonomiske situasjon så kanskje det burde vare aktuelt med en lønnreduksjon. Fundering rett eller feil. En utlyst stilling har 100 st kvalifiserte personer som søker på jobben. 1 person for jobben. Ikke helt uvanlig kanskje. De som har jobb og de som ikke har jobb blir grupperinger der de som har jobb vil ha mer lønn og de som ikke har jobb vil ha jobb. Antallet kvalifiserte tilgjengelige potensielle søkande for ulike jobb er ikke viktig. Det er noe som skurrer mener jeg spesielt kontra statlige/kommunale stillinger der deltid er en veldig vanlig arbeidsform. Som et par nyutdannede legere som jeg snakkende med sa. “Man må komme inn i systemet”. I USA er det work for free en tidsperiode som er melodien eksempelvis. Konkurranser der vinneren får jobb og resterende får ikke noe.

Sedelpressen…

Screenshot_20200823_201010_com.duckduckgo.mobile.android

70000 kr per person av arbeidsstyrken på 2800000 personer omtrent. Det på 4 månader om jeg har fått det riktig. Penger er gjeld kan man jo også reflektere over.

Screenshot_20200823_201702_com.huawei.browser

90000 kr per person av arbeidsstyrken.
Screenshot_20200823_222549_com.duckduckgo.mobile.android

Kan nok vare lurt med minimale lønnsøkninger.

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.