Nyheter MDTV Forum Om Doner

Leif Sande: – Nå må vi få slutt på krigen i Syria

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/03/leif-sande-na-ma-vi-fa-slutt-pa-krigen-i-syria/

Fagforeningsveteranen og den tidligere forbundslederen i LO Leif Sande skriver på sin blogg: Nå må vi få slutt på krigen i Syria. Norge må trekke tilbake støtten til opprørerne og bidra til at de gir seg. Sande skriver videre: Nå må verdenssamfunnet og vi ta ansvar og få slutt på krigen i Syria. Nå må…

Det kan se ut som krigen i Syria nå har gått inn i en helt ny fase ved at tyrkiske tropper har gått inn i Syria og kriger mot kurdere i Idlib-provinsen nord-vest i Syria. (Det betyr vel at Tyrkia nå har havnet i konflikt med både kurdere generelt og samtidig også med USA, Syria og Russland i tillegg til pågående konflikter med andre land slik som Tyskland og Israel). Faren kan nå være at hele Midt-Østen nå havner opp med en storkrig. Enten slutter man krigen nå, eller så eskalerer krigen videre til å bli en storkrig som også involverer verdens stormakter. Man skal huske på at feks EU har et veldig stort behov for import av olje og gass fra Midt-Østen, Russland og Nord-Afrika (og Norge), og mye av dette kan komme i spill ved en storkrig.

1 Like

Norge må ha sin egen nürnberg prosess og gi fredsprisen tilbake til Sverige, vår opptreden internasjonalt i de siste tiårene er ingenting annet enn en nasjonal skam. Denne troen på en fredsbevegelse innen LO er håpløs, til det har både hovedorganisasjonen og forbundene fått råtne på rot for lenge. De representerer ikke lengre arbeidsfolk og fattigfolk, men heller storkapitalen og stormaktsinteresser.

1 Like

Jeg blir skremt når jeg ser at slike hjernevaskede tilbakestående folk som denne høyrespirrevippen er på Stortinget.

Det tok sin tid med Vietnamkrigen au. Først var stemningen i Norge og Vesten stort sett på amerikanernes side. Så begynte det å spire protester mo USAs krig og bombing. Så ble det til kraftige protester. Olof Palmes berømte tale mot julebombinga over Hanoi. I Norge var jo SF mot hele tida. Etter hvert var Arbeiderpartiet, LO, småpartiene fulgte på. Og utpå venstresida så endra parolene seg fra “fred i Vietnam nå” til “Seier for FNL!” Solidaritetskomiteen for Vietnam. Med betoning av at solidaritet betydde gjensidig støtte mot felles fiende. Mot imperialismen.

I dag hadde Solkom vært en umulighet. Både Rødt og SV hadde laga så mye dikkedarer om at Ho Chi Minh og FNL ikke var helt snille. Og bla, bla.

Aller helst burde parolen vært: Full støtte til den suverene statens kamp for selvstendighet. Solidaritet med syrernes kamp mot terror og imperialisme.
Pussig at denne solidariteten er å finne hos den republikanske senatoren Richard Blake. Og Ramsey Clarke, justisminister under Lyndon B. Johnson.

Dette tør jo aldri Rødt eller SV gjøre. Syria slåss egentlig også vår kamp mot terror og imperialisme. Neste gang kan det være land i Europa som trenger støtte fra og sympati og SOLIDARITET fra, tja kanskje Syria.

Men la oss senke krava litt. Har Rødt eller SV overhodet fremma krav på Stortinget om å oppheve sanksjonene mot Syria??

1 Like

De er vel likefeilinformerte som denne Morten Myksvoll? Noen burde starte et opplysningsprogram for politikere om følgene av sanksjoner.

1 Like

Det er lenge siden vietnamkrigen, veldig lenge siden. Norge er nå enn fullverdig vasallstat, og befolkningen har underkastet seg USA både når det gjelder politikk og kultur.

2 Likes