Nyheter MDTV Forum Om Doner

Lavrov: - al-Nusra i Syria får hjelp fra utlandet

Originalt publisert på https://steigan.no/2017/12/lavrov-al-nusra-i-syria-far-hjelp-fra-utlandet/

Den russiske utenriksministeren Sergeij Lavrov sa på en pressekonferanse 27. desember 2017 at Russland har informasjoner om at terrorgruppa al-Nusra, som er al-Qaidas filial i Syria, fortsatt får hjelp fra utlandet. Den syriske nettavisa alMasdarnews sier at russerne har informasjoner om hvilke land dette dxreier seg om. Terrororganisasjonene hadde ikke klart seg lenge uten utenlandsk…

1 Like

Det som skrives her er viktig, sitat: Krigen er en kostbar og ressurskrevende operasjon, og det er naivt å tro at denne krigen kunne ha pågått i over seks år uten en veldig omfattende støtte fra fremmede nasjoner.

Militært personell forstår nok dette, mens mange sivilister har problemer med å forstå noe slikt. Man klarer feks ikke å etablere et nytt land (kalifat) i Midt-Østen uten å ha støtte fra mektige medspillere. Kurderne har forsøkt i 100 år å opprette sin egen stat, men uten å komme noen særlig vei. Det muslimske brorskap har tidligere gjort opprør i Syria, men ble slått brutalt ned av faren til Assad. Å gjennomføre et vellykket opprør er tydeligvis veldig krevende.

1 Like

Är det riktigt att palestinska trupper finns i Syrien? Det hävdas i alla fall här (http://www.elespiadigital.com/index.php/noticias/historico-de-noticias/19694-ejercito-sirio-toma-estrategica-zona-en-idlib-prepara-gran-asalto)