Nyheter MDTV Forum Om Doner

Labour tar elitens parti mot arbetarklassen

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/11/labour-tar-elitens-parti-mot-arbetarklassen/

Fra den svenske avisa Proletären. Alltfler i den europeiska vänstern blir EU-anhängare som dillar om att påverka EU inifrån. Av Ulf Nilsson. Ännu en förlängning. Brexit-följetongen verkar aldrig komma till punkt. Den senaste holmgången i det brittiska parlamentet mynnade dessutom ut i ett beslut om nyval på Toryledaren Boris Johnsons initiativ. Liksom hans företrädare Theresa…

3 Likes

Det er litt av et skritt; fra å ønske revolusjon, til å melde seg inn i rikmannsklubben. Dessuten skal visstnok slik påvikning, være mest effektiv, når det gjøres i hemmelighet.

1 Like

Mye synsing synes jeg. Det er nok ikke snakk om å være overløper men et ønske om avklaring her. Folkeavstemningen har vært en skandale fra ende til annen og Corbin vil at folk skal ha mulighet til å stemme basert på fakta heller enn på forvirrende og til dels feilinformasjon etter at folk klagde at de ikke engang forsto hva nøyaktig de stemte på. Jeg ser ikke hvordan det er problematisk men heller beundrer hvordan han klarer å holde på nøkternheten under alt press han er utsatt for. Mannen fortjener respekt, ikke å bli hengt ut som en overløper.

Nå er det du som synser. Avstemingen var klar, og det er bare en måte å gjenopprette tilliten til hele det demokratiske systemet. Følge den. Ellers demonsterer de for all verden hvem som har påvirket hvem.

1 Like

Jeg er lei av å måtte forklare noe så opplagt for folk som hvorfor jeg er mot EU. Folk på “venstresiden” i dag forstår det ikke. Før skjønte folk at EU var noe negativt. Jeg føler for å gi opp. Vi har fått amerikanske tilstander, hvor “venstresiden” er liberale og sosialliberale, som tror på veldedighet og innvandring som løsningene på alt. Dette har virkelig skjedd de siste årene. Før Brexit var det ikke naturlig for de fleste på venstresiden i Norge å være for EU. Jeg leste det var opptøyer i København-bydelen Nørrebro da en av disse EU-traktatene skulle stemmes for/innføres. Det føles også lite fristende å alliere seg med Orban og lignende folk. Høyrepopulistene og den nyliberale venstresiden er egentlig et janusansikt.

1 Like

Nei, beklager å måtte motsi men saken var alt annet enn klart.
Saken er nettopp hva jeg sa. Folk klagde over at de misoppfattet meningen med avstemningen. Det var faktisk folk som trodde at det handlet om å fjerne England fra det Europeiske kontinent. Høres rart ut når man sier det sånn, jeg vet. Det var nøyaktig slik jeg reagerte også da jeg først hørte ordene bli uttalt og siden leste ordene skrevet i media. På den andre siden så er jo kloden litt mer innviklet enn at det bare er 7 kontinenter så om man så på det rent vitenskapelig er det jo faktisk mulig men det ville levnet England som et eget kontinent og det er det for liten til.
Uansett det er jo ikke det det er snakk om her. Folk ble fortalt litt av hvert om Brexit og alle de ille tingene som kunne og ikke skje om Brexit skulle skje. Så det fantes de som trodde at dersom England forlot EU ville de ikke lenger være del av Europa. Folk ble også fortalt at England ville stå svekket forsvarsmessig dersom de forlot EU (ikke spør meg hvorfor de tror at de må forlate NATO om de forlater EU for jeg aner ikke hva slags logikk førte til den myten). Folk ble fortalt at England ville måtte betale en god del mer for import og kunne stå igjen uten eksport. Brexit debatten var så intens og propagandaen så tung at de tilmed satte inn den 77. Brigaden (Englands hær av online troll).
Tro meg, dette har jeg fulgt med på veldig nøye.

Så du tror oppslutningen om Brexit blir sterkere i neste runde? Det virker ikke som de tror det selv.

Det handler ikke om hva jeg tror om hva oppslutningen blir. Det handler om at Corbin vil gi folk en sjanse til å si hva de ønsker basert på fakta basert informasjon siden Tory rotet til hele saken fra starten av. Folkeavstemningen var intet annet enn et forsøk på å manipulere befolkningen slik Brundtland prøvde seg på oss i sin tid.