Nyheter MDTV Forum Om Doner

Kvotebløffen: Klimapenger til milliardselskap


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/02/kvotebloffen-klimapenger-til-milliardselskap/

Norske klimakvotekjøp skulle utløse nye klimaprosjekter i fattige land. Det gjør de ikke. I stedet går penger til milliardselskap. Dette skrev Erik Martiniussen i Dagsavisen. Det var i 2015. Han fortsatte: Det har vært et prestisjeprosjekt for klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft. Med millioner av kroner, overført gjennom FNs klimakvotesystem, skulle Norge utvikle viktige, nye…


#2

Der ser dere hvor skremt våre ledere blir av “klima-trusselen”. Det KAN jo være så enkelt, at de vet mer enn det vi gjør.


#3

Finst det oppdatert informasjon om dette etter 2015?


#4

Kanskje disse vet det :
Du kan jo skrive til [email protected]


#5

Noen som husker skremselspropagandaen om hullet i ozonlaget? En skjebne verre enn døden ventet oss, farlige stråler fra verdensrommet ville gi oss hudkreft og andre skumle sykdommer.

Ødeleggelsen av ozonlaget skyldes freon (CFC), og Dupont hadde patentet (og monopol) på denne ozonfiendtlige gassen. Etter en voldsom mediakampanje, helt uten vitenskapelige beviser, undertegnet alle land en avtale der freon skulle forbys.

I ettertid fikk man vite at patentet til Dupont var utløpt, og at Dupont var i ferd med å miste sitt monopol. I god tid før forbudet mot freon kom, hadde Dupont “tilfeldigvis” tatt patent på en “ozonvennlig erstatning”, og pga forbudet mot freon fikk Dupont beholde sitt monopol.

Dupont var selvfølgelig arkitektene bak skremselspropagandaen, dette er forretningsstrategi!


#6

Ja. En professor på Universitetet i Tromsø fikk sparken fordi han satt med målinger tilbake til 1920, som ikke passet med hysteriet. Jeg husker også at ingen ble straffet for at de hadde vært med på bløffen.

For min del var dette den første lærdommen om at Universitetene fremdeles utdanner et presteskap, selv om fagene i dag ikke lenger kalles teologi.


#7

Greia med “klimakvoter” går egentlig helt tilbake til Charles De Gaulle og Frankrike på begynnelsen av 1960 tallet.
Frankrike lå ysmyket og utbombet igjen etter WWII og prøvde å industrien på fote igjen.
Samtidig var USA uberørt av krigen, og sto for 40% av verdens produksjon.

Regjeringen De Gaulle kom på det geniale, at rike land forurenset mer enn fattige land, og at rike land derfor burde betale avgift til fattige land. Det rike landet var USA, og det fattige Frankrike.

Lederne i Sovjet Unionen syntes dette var en aldeles glimrende idee, og tilbød seg å finansiere franskmennenes kampanje.
Sovjet Unionen skulle være uberørt av eventuelle avtaler.

Siden har rikingene funnet ut at her er det penger å tjene, og der står vi i dag.


#8

Og så gikk Nixon av “gull-standarden”, da De Gaulle krevde gullet sitt utlevert. Resten er historie.


#9

#10


historikk og perspektiv…