Nyheter MDTV Forum Om Doner

Kryptostigmergi


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/09/kryptostigmergi/

Av Einar N. Strømmen & Tor G. Syvertsen. Professorer emeriti, Institutt for konstruksjonsteknikk, NTNU For  femti år siden konstaterte Herbert Simon: «I en informasjonsrik verden vil informasjonsflommen skape knapphet på noe annet— en mangel på hva det er informasjon legger beslag på. Hva informasjon forbruker er ganske åpenbart: den forbruker mottakerens oppmerksomhet. Derfor vil overflod…


#2

Hvis vi ender opp med en annen økonomi som også er basert på tillit, så vil jo det begrense endringene noe.
Samtidig så ser vi en endring mot mer bruker involverte online selskaper med krypto valutta som belønningssystem og en struktur som kan minne om pyramidespill.


#3

Fjøsboka, for kølsvarte. Fjøset er huset saueflokken bor i mens bonden arrangerer ulvejakt for den lokale militsen, right?

Fjesing er noe annet, det er en fisk, og som sådan antakelig for frisk til å la seg telles og oppføres i noe slags fjesingregister av irriterende, snusfornuftige og systemlojale geitekillinger som tilfeldigvis har lært seg å telle på klovene.

Makan.


#4

Fjesingen har et giftig stikk- så helt ueffent er det ikke.


#5

Veldig spennende saker.
Jeg har bare lyst til å sette et lite spørsmålstegn ved belønningssystemer. Hvorfor trenger vi egentlig det?
Utover å få dekket produksjonskostnadene, er etterspørsel belønning i seg selv. Bare spør alle You Tuberne eller denne smykkeproduserende kjerringa.

Jeg er heller ikke enig i at penger fungerer som smøremiddel - det er kun i den illegale økonomien. Penger er livsblodet, som skal sørge for at alt havner på rett sted - og i dag også til rett tid. Alle opphopninger er i grunnen tegn på sykdom, og dreper like effektivt. Spør Trond Andresen om den modellen han utviklet for Steve Keen. Der får du det visualisert.