Nyheter MDTV Forum Om Doner

Krisa i Ap og krisa i fagbevegelsen

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/01/krisa-i-ap-og-krisa-i-fagbevegelsen/

Arbeiderpartiet noterer seg for første gang i moderne tid for meningsmålinger hårfint over 20%. Slik partiet styres for tida er det ikke usannsynlig at partiet må venne seg til å se 20-tallet fra undersiden. Partiets ledelse og tillitsmannsapparat later til verken å ønske eller evne å ta fatt i partiets virkelige problemer. Samtidig er det…

1 Like

«Et langt liv har lært meg at markedskreftene har enda ikke løst ett sosialt problem, men du verden hvor mange de har skapt.»

Nei nå fikk jeg respekt for Nordli gitt! Tenk at det kan komme slike visdomsord fra andre (gale) sida av Mjøsa :wink: Det er jo så trist å se over dit, flatt og stusselig, mens de ser mot herlige Totenåsen, som stiger opp av landet lik et Soria Moria. (Nå dessverre kronet med nye Rausteinshytta på Østhøgda, åsens høyeste punkt, et modernistisk terrorikon som har drept skigleden min. Jeg orker rett og slett ikke lenger å gå på ski med dette seierssymbolet for mine fiender midt i mitt skiparadis!)

Ellers er løsninga på hele sulamitten RID-modellen, da med denne vil hele samfunnet bli organisert, fra spedbarnet i kuvøsen til oldingen som tar sitt siste åndedrag.

Skrev nettopp følgende svar til Kjell Magne Fagerbakke i en diskusjonstråd om borgerlønn, forøvrig en fyr som synes livet er for kort til å lese steigan.no:

“Nei, jeg er ikke ironisk, og for meg er Terje Bongard den store guru på borgerlønn. Borgerlønn skal ikke finansieres, tilgjengelige økosystemtjenester skal kartlegges, deretter skal vi demokratisk fordele økosystemtjenestene vha. symbolet “penger”. Borgerlønna blir slik under demokratisk kontroll vha. RID-modellen. Akkurat slik det er beskrevet i kapittel 6. Skattelette blir ikke et tema med RID-modellen, da den eliminerer skatt, på samme vis som profitt.”

La inn et fotografi her som viser hvor vakkert Totenåsen stiger opp sett fra Ringsaker: http://permaliv.blogspot.no/2018/01/vismannen-oddvar-nordli.html

1 Like

“Et langt liv har lært meg…” Ja:) Maktfordelingsprinsippet er viktig i en demokrati og skipet kantrer idag da makten ikke er spredd nok. Vi trenger en demokratiutredning for at der etter endre spilleregler…

Folk har en tendens til å være alt for trofaste og naive.Det blir utnyttet. Vi ser det i fagbevegelsen og også i politikken. Jeg skjønte allerede på slutten av syttitallet etter to års medlemskap at organisasjonen NAF var kuppet av staten og ikke ville ivareta mine interesser når det gjelder bilkjøring. Slik burde det ha vært gjort med fagbevegelsen og politiske partier også. I stedet er folk trofaste mot et system som motarbeider dem. Man tror man er så eminent i sin viten og avfeier alle innsigelser mot dette.

Når man leser Aftenposten for tiden kan man få inntrykk av at NHO er mer bekymret over utviklingen i arbeidslivet enn det Ap er. Når man feks skal innføre digitalisering og økt automatisering (for ikke å si økt kvalitet) i byggebransjen fungerer ikke dagens løsning med sosial dumping, svart virksomhet og multikriminalitet. Digitalisering og automatisering krever et mye mer stabilt og seriøst arbeidsliv enn det sosial dumping fører til.

Vi har også sett tilsvarende når det gjelder outsourcing av IT-tjenester. Den ene dagen sier Aps ledende representanter at slik outsourcing er helt naturlig og er en del av en naturlig utvikling hvor Norge beveger seg oppover i næringskjeden, for så neste dag å oppdage at Statoil må ta tilbake IT-tjenester fra utlandet fordi hele raffineriet på Mongstad stoppet opp pga en operatørfeil i India.

Uansett, vi går imot en situasjon der arbeid blir en knapp resurs med litt humor. Men med dagens tenkende og samfunns-hierarkier så “The race to the bottom” som er melodien:). Problemstillingen er klar hos eliten men å endre det krever at eliten mister penger og makt og den er TTT…

Eg har etterkvart vorte ganske overtydd om at det er “Ja til EU”-folk som no har nytta Metoo-høvet til å få knekt Trond Giske. For varslarsakene har vore der lenge, og kunne ha vore turnert på ein heilt annan måte. (Trass i at Giske har oppført seg dumt). Her kunne dei politiske motstandarane hans få han fjerna utan å røpe dei eigentlege politiske hensiktene sine.

1 Like

Jonas Gahr Støre bør sparke Hadia Tadjik for hennes illojalitet, for å gi et klart signal til andre, som forsøker seg på noe liknende.
Han kan deretter med god samvittighet ta sin hatt og gå.

Fra sidelinjen, burde han, etter min mening, gjøre seg til talsmann for etterforskning av terorangrepet 22/7, som ikke er slik vi har blitt fortalt, og som har medført at flere Arbeiderpartitopper, inklusive Jens Stoltenberg er korrumpert.
Disse personene må stilles til ansvar og fjernes. Har de begått ulovligheter, må de straffes.
Inntil dette kommer på dagsordenen, vil partiet sannsynligvis fortsette sin nedtur.

Men, hva gjør det egentlig, når Norge siste 50 år har vært styrt av mektige Utenlandske interesser, uavhengig av hvilke Norske partier som har “sittet med makten”.

En interessant sak som nå er under oppseiling er ACER-saken med tilknytning til EUs energibyrå. På tirsdag 23 januar blir det store demonstrasjoner i Oslo mot ACER. Bla kommer det busslaster med protestanter fra ulike steder i Norge hvor det finnes kraftkrevende industri. Og flere av disse stedene er Ap-bastioner hvor stemmetallene for Ap er ganske høye. Nå truer ACER disse industrier gjennom økte norske strømpriser. Går Ap inn for norsk tilslutning til ACER vil dette kunne oppleves som å være et hån eller angrep på mange Ap-velgere i distriktene. Ved å si nei til ACER kan det kanskje være mulig for Ap å kunne snu sin nedgang, sier de ja til ACER vil nedgangen til Ap bare fortsette og forsterkes. Men det spørs om Ap ledelsen med EØS-arkitekten Støre i spissen egentlig klarer å forstå dette.

1 Like

AP har lenge ivret for dette. Husk at Stoltenberg var nede i Tyskland flere ganger under den tiden da man skulle bygge ned kjernekraften, Han kom tilbake med enda mer forvirret og hodet fullt av glitrende visjoner om neddemning av den norske fjellheimen. “Europas batteri”, var vel ordlyden dengang. Det at forbrukerne skal betale for landets undergang med disse kablene hadde kun gått an i land som Norge og Japan.
Når skal du slutte å abbonere på Aftenposten, forrestn?