Nyheter MDTV Forum Om Doner

Krigen mot Venezuela er bygd på løgner

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/02/krigen-mot-venezuela-er-bygd-pa-logner/

Av John Pilger. Da jeg reiste med Hugo Chavez, forsto jeg raskt hvorfor Venezuela er en trussel. På et jordbrukskooperativ i staten Lara ventet folk tålmodig og med godt humør i varmen. Mugger med vann og melonjuice ble sendt rundt. Noen spilte gitar og en kvinne, Katarina, stod og sang med hes altstemme. «Hva betyr…

1 Like

“Av de 92 valgene vi har kontrollert, vil jeg si at valgprosessen i Venezuela er den beste i verden,» sa tidligere president Jimmy Carter, hvis Carter Centre er en respektert overvåker av valg over hele verden. «I kontrast til,» sa Carter, valgsystemet i USA, med sin vektlegging av penger, som «er ett av de verste.” Hvorfor dukker denne opp i forbifarten midt i en artikkel? Dette er sakens kjerne! Propagandakampanjen mot Venezuela er basert på narrativet rundt falske valg -ergo manglende legitimitet -ergo behov for amerikansk intervensjon. At NRK styrer galant forbi denne vurderingen til Carter Centeret til fordel for et narrativ basert på uimotsagte påstander om valgfusk, er ett av de klareste tegnene på at kanalen er en formidler av propaganda. En rask titt inne på Carter Center gir imidlertid et ganske så annet bilde: “The National Assembly that was freely elected in 2015, and subsequently disbanded by President Nicolas Maduro, has declared Juan Guaidó president of Venezuela through an interpretation of the presidential succession clause in the constitution approved in 1999 under President Hugo Chavez”. Denne informasjonen kommer ikke i konflikt med det som senteret har formidlet om valgsituasjonen ovenfor, men snur opp ned på det inntrykket som formidles om senterets standpunkt med hensyn på den pågående konflikten i landet. Har man sagt A så får man si B! Det fremstår som noe uærlig av Pilger (og Steigan) å ikke formidle HELE standpunktet til Carter Center, men bare de elementene som bygger oppunder eget narrativ. NRK og MSM har på andre siden styrt galant forbi alt drøftingsgrunnlag til fordel for et uimotsagt CIA/NATO-narrativ som utelukkende taler til fordel for regimeendring. Mot Dag skal ikke være på “andre siden” av MSM, men forfølge sannheten til en hver tid!

1 Like

Her er det konserten til Branson som blir avslørt :
<noen som ser 200 000 her?
bilde

1 Like

High Five Anne Brit! Gledelig å se andre morgenfugler en søndags morgen :slight_smile:

Det skrives supre, journalistiske “grave”-innlegg på MD.

Men vi leserne , kan ikke bare lese og fortsette å skrive kommentarer på slik supre innlegg, men må bla. kreve, at det nå etter Libya og før Venezuela , lages en aksjon- underskrift-aksjon mot de servile mediene i Norge og ut fra deres elendige journalistikk.
Vi må i tillegg ,alle , synliggjøre nettsteder, blogger, etc som er mot krig som løsning.

Venezuela med verdens største oljereserver, innebærer helt sikkert ! , at mange sikler etter oljen og
gjør alt for å provosere fram en eller flere kriger i området.
Det burde enhver journalist vite.

Det er slett ikke nytt at konflikter sminkes ned provokasjoner, retorikk, løgner, etc, men en sannhet som må repeteres av alle som er i mot krig og bestialske løsninger.

Vi trenger media , blogger og nettsteder som Mot Dag for å få fram sannheten og i det minste
et annet syn enn lettvinte media “løgner” som brukes enda en gang å “sminke” kriger eller operasjoner som det nå heter.

Vi lesere må nå konkret og i praksis , opprette antikrigsnettverk i alle regioner i Norge.
Ta fatt på dette arbeidet !

Roger

1 Like