Nyheter MDTV Forum Om Doner

Kraftkrise i Belgia. Nesten halvparten av landets stømforsyning borte foran vinteren.

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/11/kraftkrise-i-belgia-nesten-halvparten-av-landets-stomforsyning-borte-foran-vinteren/

Seks av Belgias sju atomreaktorer er stengt foran vinteren. En kriseplan omfatter tre timers rullerende utkoplinger av strømforsyningen til landets husstander, redusert industriproduksjon og å slå av lyset på motorveiene. Dette skriver Jan Herdal på Oljekrisa.no. Han fortsetter: «Deler av landets to atomkraftverk er i dårlig forfatning. Det er brukt lite penger på vedlikehold og…

4 Likes

Herlig å se at den kataboliske kollapsen til J.M. Greer nå slår inn. Ja, det var nok Greer som hadde rett, ikke Tverberg, og vi ser en langsom, katabolisk kollaps utfolde seg. Den er imidlertid så langsom at det er kun vi som fulgte The Archdruid Report, som legger merke til den. Den store hop som ikke fulgte erkedruidens dypdykk i den industrielle sivilisasjons langsomme fall, lever fremdeles i framskritts-fantasien sin. En del av våre nyføydale herskere ser imidlertid tegninga, og bygger seg superluksusbunkere hvor de kan overleve det meste i noen tiår, til folk flest er døde og de kan krype ut igjen i noenlunde sikkerhet.

1 Like

Å ha alternativ føre avvikling av dagens energikilder er nok en god plan. Men det er politikk og enkle miljø budskap selger og gir ikke så mange fiender der og da… Men prøver politiker å kritisere pengersystemet eller korrupsjonen eksempelvis så er det over og ut…:slight_smile:

1 Like

Hva menes med ideologi i denne sammenheng? Menes det fri flyt av energi i Europa og at man alltid kan få dekket sitt energibehov gjennom import av energi slik at landene ikke lenger trenger å ta ansvaret for egen energiforsyning? De som eksporterer energi fra Norge kan nok tjene på dette, enten gjennom økt gasseksport eller økt strømeksport (og med påfølgende økte strømpriser i Norge).

4 Likes

Herlig, ja? Hvordan kommer herligheten til å arte seg for deg personlig i årene og tiårene fremover?

1 Like

Yep. De fleste av politikerne i Europa satser på at deres eget land skal kunne parasitere på de andres energiproduksjon. Simpelthen både grenseløshet og ansvarsfraskrivelse satt i system. Ikke rart de får oppslutning fra et flertall av befolkningen.

3 Likes

Hva bruker land som Belgia pengene sine til da? Jeg har en anelse.

1 Like

Belgia har vel solgt skinnet før bjørnen blei skutt? Eierne av atomkraftverkene, det franske multinasjonale selskapet Engie som har store investeringer i bl.a. Oman og søramerika, trodde nok at Ukraina/Syria-affæren ville gi ønsket tilgang til gass. Eierskapet består bl.a. av den franske stat, Dodge & Cox, Capital Research & Management, The Vanguard Group, Norges Bank Investment Management og BlackRock Fund Advisors. Ett av deres selskaper, Gaztrasport - får vel en del kjøring av US LNG fremover…

2 Likes

Det eneste som kan bli verre er at jeg ikke får mat og klær, og det kan fort skje. Sosialt og kulturelt er allerede kollapset totalt og vi har blitt et narsissistisk samfunn, på full fart mot å bli psykopatisk.

Men jeg avskyr disse fremskritts-fanatikerne, og det er derfor herlig å se når framskritts-utopien deres går i revers! Dette er faktisk en av de ytterst få gleder jeg har tilbake.