Nyheter MDTV Forum Om Doner

Kraftige protester mot lockdown i mange spanske byer

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/11/kraftige-protester-mot-lockdown-i-mange-spanske-byer/

Regjeringa i Spania har erklært unntakstilstand og nye lockdownregler som skal vare i seks måneder. Det er også erklært portforbud mellom klokka 23.00 og 6.00. Denne strenge koronapolitikken har utløst militante demonstrasjoner i mange spanske byer. Det har i hvert fall vært sammenstøt mellom demonstranter og politi i Madrid, Barcelona, Burgos, Vitoria, Zantander og Valencia.…

4 Likes

I Spania har antall døde per 100.000 per dag nå kommet opp i 0,4 for de siste to ukene. Det er noe høyere enn den ene dagen - 20. april - da antall døde per 100.000 her i Norge kom opp i 0,32. Det er ihvertfall sånn sett ikke det minste rart om den spanske regjeringen nå handler mer eller mindre i panikk. Og det vil da selvsagt også inkludere “tiltak” som først og fremst skal gi inntrykk av “handlekraft” som skal avlede fra det faktum at det er den samme regjeringen som har lagt opp til dette ved å kutte ut for mange tiltak for tidlig. Hadde Norge feks bare hatt en like omfattende turistindustri som Spania og regjeringen hadde åpnet opp for dette som de gjorde, ja så ville det nok også her vært dødstall minst på nivå med det vi så i vår.

1 Like

Covid-19 viruset gjorde seg ferdig tidlig i mai. Hvor du når har dette tallet 0.4% og hva de nå dør av så er det ikke covid-19.

Sett i forhold til at politikernes overgrep ødelegger livet til millioner av mennesker er det ikke det minste rart at befolkningen nå begynner å vise handlekraft. Overgrepene kommer til å fortsette helt til makthaverne blir avsatt.

3 Likes

Ikke rart at man er forsiktig men når folk mister jobb og hjem så…

Screenshot_20201101_113426_com.huawei.browser

2 Likes

I dag stenger Tyskland ned restauranter, utesteder, kinoer, teater og treningssentre over hele landet i en måned, i et forsøk på å stagge coronaviruset fram mot jul. – Vi må klare oss uten mange ting som gjør livet fint de neste fire ukene, sier forbundskansler Angela Merkel på en pressekonferanse mandag. Landet har hatt en voldsom smitteøkning de siste 14 dagene, med 174 992 tilfeller. Antall covid-pasienter på intensivavdelinger har doblet seg de siste 10 dagene.

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.