Nyheter MDTV Forum Om Doner

Koronapolitikken fører til stor varemangel i enkelte sektorer

Originalt publisert på https://steigan.no/2021/01/koronapolitikken-forer-til-stor-varemangel-i-enkelte-sektorer/

Noen lider under korona-krisen, andre av mangelen på Rolex. I DDR måtte kjøpere av en Trabant være forberedt på ventetider på over ti år. Slikt skjer ikke i vår markedsøkonomi. Eller? Markedet for luksusklokker viser at dette ikke er tilfelle. Hvis du vil kjøpe en bestemt modell av det sveitsiske luksusmerket Rolex, må du forvente…

2 Likes

Klassesamfunnet er for lengst tilbake, og overklassen har vært dyktige til å splitte foket. Høyreorienterte kaller globalistenes politikk for venstre ekstrem, og venstreorienterte kaller det samme for høyre ekstremisme. Samtidig pøser eliten enorme summer inn i woke bevegelsen, for at småfolk skal gå løs på hverandre, og ikke se samfunet i litt større perspektiv.

4 Likes

Detta var trist lesning! Det skal da ikke være sånn at en skal måtte gå og vente på ei klokke i 20 år??? Som sørlendingen sa da tyskerne bomba Kristiansand: “Nå må myndighedane gribe inn”.

4 Likes

Bra sagt. Jeg har alt for lenge sett på «splitt og hersk» som en slags historisk floskel, men fy søren så effektiv den enkle strategien er. Få folket til å krangle med hverandre og du kan gjøre omtrent hva du vil, selv i et «demokrati».

3 Likes

Det demper i hvertfall ikke produksjonen av overskuddsvarer.

Det er ille nok at de kommer med smitte. Verre er det at vi ser oss nødt til å importere 32 000 øst-europeere på to uker. Hvor mange fremmedarbeidere har vi egentlig? Hva er det for slags mattemagi som kan få oss til å tro at det er bærekraftig?

1 Like

Jeg er så vanvittig lei av å lese om sosialister som snakker om økte forskjeller, men som ikke nevner at økt innvandring øker forskjellene.

Når det gjelder luksusklokker, så handler det her om å begrense produksjonen slik at det ventelistene gjør at prisen holdes høy, så det er ikke noe normalt marked.

OPECs oljeproduksjon skal kuttes med 1,2 millioner fat til 32,5 millioner fat per dag fra årsskiftet. Målet er å løfte oljeprisen, som bykset opp 4 dollar etter at møteresultatet ble kjent.

1 Like

“Uten formuesskatt og høyere beskatning av høye inntekter, vil ikke denne situasjonen endre seg”.

Denne situasjonen vil ikke endre seg hvis ikke underet skjer, og folk stemmer på politikere som representerer folk og land og ikke global storkapital. Målet til den globale storkapitalen er at kapital ikke skal beskattes eller reguleres i det hele tatt, det er det som menes med fri flyt av kapital.

Noe storkapitalens politikere gjennomfører for de rike med lavere formueskatt og lavere skatt på forskjellige måter hele tiden. Her til lands gradvis, så de store forskjellene vi ser i resten av verden og EU ikke skal komme så fort at folket reagerer.

“I et samfunn som blir mer og mer ulikt og urettferdig, bør det ikke være noe alternativ til dette. For hvem skal betale kostnadene for koronakrisen? De som ikke har råd til barna sine en varm lunsj?”

Det er arbeider-og middelklassen som betaler og vil betale for kapitalens konstruerte korona-krise. Det er vel dokumentert at de ultra-rike har blitt enormt mye rikere av korona-krisen, som eierne av bankkartellene spesielt, også de “vanlige” milliardærene. For ventelister for Rolex og Bentley modeller har det vært under hele krisen, men det skulle ikke være noen bekymring at det er ventelister på luksusvarer for overklassen og de ultra-rike.

Det som gir grunn til bekymring er at småbønders produksjon av matvarer verden over blir redusert av korona-krisen. De får ikke solgt maten fordi markedsplassene, kjøpesentrene og skolene er stengt. Småbøndene må gå fra gården, som kjøpes opp av storkapitalen som legget jorden til factoryfarms.

Den globale storkapitalen har ubemerket, for deres MSM unnlater å omtale det, kommet enda nærmere det å snart ha total kontroll over matproduksjon og distribusjon for en stor del av verden, som må kjøpe maten til deres priser. Feks må svake land som Filippinene låne penger av den samme storkapitalen via WB og IMF for å kjøpe mat til befolkningen.

Skruppelløs spekulasjon, som det alltid blir når det nådeløse (finans)folket som styrer verden med jernhånd, og som snart får all kritikk av seg kriminalisert, tar kontrollen over økonomiene med sine endeløse kapitalreserver.

4 Likes

Nå i overgangen til digital valuta burde den gamle nulles ut. Så kan de sitte der med sine gjeldsbrev og hauger av verdipapirer.

2 Likes

Her blir det varemangel

1 Like

De begynte åresvis før noen hadde hørt om korona, da begrenset produksjon er hvordan de holder prisene høye.

1 Like

Det er vel heller ikke vareproduksjonen som er verst rammet, siden den i stor grad er automatisert. Den produksjon som blir rammet er i tjenesteyting. Og den har sjelden varig verdi.

1 Like

Om du har lyst til å lese en gladnyhet:

1 Like

Det ender vel med nye runder med privilegie-sikring, eller reguleringer, som det heter når lobbygruppene har gjort jobben sin.

Vi kan jo håpe. Panen er å bruke dette for alt det er verdt, så alliansen mellom progressive og Wallstreet brytes

Deres felles fiende Trump er borte, så da er det vanskelig å være Wallstreets nyttige idioter nok en gang når de mobbes med hva som skjedde med Occupy Wallstreet i 2012.
cointel

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.