Nyheter MDTV Forum Om Doner

Kongos blodige gull

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/09/kongos-blodige-gull/

Avisa Aftenposten rapporterte nylig følgende: «flere enn 50 mennesker trolig er døde i Kongo etter at en gruve kollapset etter kraftig regnvær». Ulykken skjedde ved Kamituga, øst i landet. Provinsguvernøren sier mange av dem var unge.  «Kraftig regnvær i flere dager førte til at vann fra en elv trengte inn i gruvesjaktene. Gruvearbeidere øst i…

1 Like

Det er med gullet som med andre ressurser Afrika har som global storkapital vil ha, fremgangsmåtene for å få tak i det er stort sett den samme. Svake stater blir forgjeldet av storkapitalens IMF og Verdensbank, og må betale med landets aktiva, korrupte statledere bestikkes, og storkapitalens selskaper får rett til gruvedrift, og tar gull og andre mineraler ut av landet uten å betale skatt eller avgifter.

Statslederen med regjeringen og eliten i landet bor i bevoktede boligstrøk, bevoktet av militære med godt betalte generaler og offiserer. Landet plyndres med egen militær styrke som bevoktning, og folket får ingenting unntatt grovt underbetalt arbeid i gruvene under slavelignende forhold, en elendighet de dør tidlig av.

Barnearbeid i gruvene under bevoktning, og det ved ledelsen i selskapene godt om, og uten tvil finansielle eiere som BlackRock og Oljefondet, deres rådgiverstaber leser garantert all kritikk for å utforme ansvarsfraskrivelsen skulle det komme kritikk.

Men storkapitalens MSM har selvfølgelig ikke akkurat fyldige reportasjer om det moderne slaveriet, utbytting og utnytting i Afrika. Hvordan gullet i gifteringen og gulluret er utvunnet og hvor blodig det er behøver ikke folk å vite, de skal bare betale det som står på prislappen.

Men hadde de ved selvsyn kunne følge gullet fra hvordan det ble utvunnet til de ligger i montren i juveler-butikken, hadde de forstått av prisen de betaler, er ingenting mot prisen som Kongos befolkning har betalt for gifteringen på fingeren og gulluret.

1 Like

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.