Nyheter MDTV Forum Om Doner

Klimaaktivister blokkerte jernbane med biltransport i Tyskland


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/08/klimaaktivister-blokkerte-jernbane-med-biltransport-i-tyskland/

Klimaaktivister i Tyskland har lansert en ny aksjonsform. De har blokkert togtransport med nye biler fra Volkswagen Werke i Wolfsburg. Morgenpost i Berlin kaller det en spektakulær aksjon. Gruppa kaller seg H-Block VW. De blokkerte også ei jernbanebru der de hadde hengt opp et banner med teksten «I want you to panic … and take…


#2

Klima-aktivisme er en dårlig vits. Og det vet de som styrer. Men så lenge ikke vi vet det, så kan de bruke det som kontroll-redskap.


#3

Klimaendringene krever radikale omstillinger for industrien som er forankret i forbrenning og forbruk av fossile råstoff. Derfor er det en effektiv aksjonsform å demonstrere mot bilindustrien. Den er et symbol for industri som må tenke nytt og omstilles. Å holde fast ved fossil produksjon, kun fordi de representerer arbeidsplasser, er ikke et bærekraftig argument. Det er et argument som de røde stadig biter seg selv i halen med.

Grønn produksjon innebærer flere arbeidsplasser enn den fossile automatiserte storindustrien. Problemet er ikke tap av arbeidsplasser. Problemet er å snarest å få avviklet de fossile arbeidsplasser og erstatte dem med grønt arbeid.