Nyheter MDTV Forum Om Doner

Klage på skjev og mangelfull dekning av vindkraftsaken

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/05/klage-pa-skjev-og-mangelfull-dekning-av-vindkraftsaken/

Til: Kringkastingsrådet, NRK. Av Christina Fjeldavli og Gunvor Slaatto. I følge NRK-plakaten skal NRK “bidra til å fremme den offentlige samtalen og medvirke til at hele befolkningen får tilstrekkelig informasjon til å kunne være aktivt med i demokratiske prosesser.” Motvind SørVest og Motvind Oslo-Viken mener at NRK unnlater å gjøre dette i vindkraftsaken. Slik vi…

5 Likes

I et av programmet Debatten i fjor bestod debattantene av en vindkraftmotstander som bare hadde et par minutters erfaring foran et kamera og mikrofon, og de som argumenterte for vindkraft, var syv personer bestående av drevne kameravante rikspolitikere og ledere for organisasjoner som kjemper for vindkraften. Syv mot en, er det en balansert debatt? NRK er definitivt på utbyggernes side.

NRK har heller aldri fortalt sitt publikum at en rundt 50 TWh med vindkraft fra Norge kan aldri monne for et Europa som bruker mange tusen TWh. 50 TWh kan de store landene ihvertfall spare inn lett på enøk-tiltak og energigjenvinning. Enda har NRK vært med å lansert vindkraft fra Norge som “Norge,et grønt batteri for Europa”. Programlederen for Debatten styrer heller diskusjonen til å dreie seg om hvor mange kabler som skal legges og hvordan de finansieres.

Det er et problem at NRK dekker vindkraftutbyggingen på en ensidig måte til fordel for utbyggerne, for en stor del av NRK seere, spesielt eldre, stoler på NRK. De fleste over 70 har sett på Dagsrevyen fra begynnelsen av 60-tallet, og ellers er det NRK P1 nyheter hver hele time på radio. For dem er NRK og nyheter ensbetydende. NRK er statseid, men storkapitalen har lenge hatt sine folk i redaksjonene. Kritisk journalistikk er det alternativpressen som står for.

4 Likes

Nrk (nr 1) leder foran Lambi toalettpapir i(nr 2) av produkter folk har tillit til. Men tv2 (nr 28) faller langt bak

2 Likes

Så at Nrk hadde en artikkel om hvordan lage sine egen kiste. Bissar nyhet å komme med i disse tider. Skulle tro de hintet om en ny bølge av viruset. Den er nå fjernet ser det ut til.Har andre sett det ? Synd jeg ikke tok bilde av det.

Jeg så den. Men gidder ikke lese slikt. Nrk er blitt en syk kult

1 Like

D er BlackRock & Trump som overkjører Erna & NRK ! Er nabo til kjempe vindkraft verk her oppe på høgjæren med 70 møller !!! en bonde får gode leieinntekter mens naboen bare får ytsyn til en mengde møller på 180 m !! ikke vil de heller betale utgiftene for nett som vi skattebetalere da påføres med økt nettleie !!!

3 Likes

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.