Nyheter MDTV Forum Om Doner

Kjempesmell på Oslo Børs – fallet kan fortsette


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/10/kjempesmell-pa-oslo-bors-fallet-kan-fortsette/

Torsdag 11. oktober 2018 var den verste dagen på Oslo børs siden 2016, skriver E24. Nettavisa skriver videre: «Oslo Børs falt tre prosent umiddelbart etter åpning. Et fall som tiltok utover dagen, før dårligere inflasjonstall enn ventet i USA gjorde at Hovedindeksen til slutt kunne notere et fall på 2,55 prosent til 890,91 poeng. Mange…


#2

Ingenting er tilfeldigheter når det gjelder internasjonal økonomi, det forstår man når man studerer økonomien i forrige århundre frem til i dag. Inflasjon, deflasjon, økning og minskning av pengemengden, krakk, renteøkninger og senkninger av renten, alt er styrt av finanseliten og bankkartellene.

2008 økonomiske krisen ble omtalt som noe som startet fordi råtne lån fikk ny innpakning og solgt til intetanende investorer. Men alt tyder på at det var planlagt og orkestrert, det var verdens største bankran, som mange eksperter utenfor MSM fant ut. Saken ble henlagt mot alle unntatt en, mens en liten gruppe sentralt plasserte investorer og finanseliten innkasserte kjempeformuer på krisen. Og den vanlige mann og kvinne betalte bailoutene til bankeierne over skatteseddelen.

Den globale storkapitalen bryr seg ikke om at personer, husholdinger og detaljhandel går over ende i deres konstruerte og planlagte økonomiske kriser. Under og etter kriser befester de bare sin posisjon ved oppkjøp når selskaper er på billigsalg.