Nyheter MDTV Forum Om Doner

Kina satser knallhardt på egenproduksjon av databrikker

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/11/kina-satser-knallhardt-pa-egenproduksjon-av-databrikker/

En akilleshæl for Kinas industri og økonomi er at landet i dag er helt avhengig av import av datachips fra USA. Landet er verdens største importør og importerer databrikker for 200 milliarder dollar i året, og har ikke en egenprodusksjon som kan matche de USA-produserte brikkene på kvalitet og yteevne. For USA er krigen mot…

4 Likes

Hvis USA, les den globale storkapitalen virkelig vil sette Kina tilbake helt, så kan de bare stoppe eksporten av databrikker til Kina, så en kan spekulere i hvorfor USA ikke gjør det. Så er USAs handelskrig bare en del av et stort geopolitisk spill? For er det i USAs interesse å ødelegge Kina når de har flagget ut flere tusen selskaper til Kina?

De mektige kapitalforvaltningsselskapene BlackRock, Statestreet, Vanguard med flere har investert tusener av milliarder dollar i Kina, og BlackRocks CEO Larry Fink sa i April i år at de vil investerere svært tungt i Kina fremover. Dette har flyttet og flytter bokstavelig talt en stor del av USAs økonomi til Kina. Det er stort sett hightech selskaper som har blitt flagget ut, og USA blir med dette etterhvert en råvareleverandør.

Globalistene i de enorme kapitalforvaltningsselskapene har ikke lokalt eller nasjonalt samfunnsansvar, for dem gjelder det bare å flytte kapitalen for sine klienter dit hvor veksten er størst, for mest mulig avkastning for deres investeringer. Når det er mer eller mindre stor vekst i Kina, så det er ikke i deres interesse å velte Kinas økonomi. Så Kina får nok de databrikkene de trenger fra USA til de selv har egne avanserte brikker.

3 Likes

Den viktigste årsaken til å produserer dem selv, er forsvarspolitisk. Det finnes ingen komponeneter som ikke kan utstyres med en bakdør. Det ser vi tydelig nå, i Syria - der russisk anti-luftskyts blir slått litt av og på, alt ettersom hvem de sikter mot.

1 Like