Nyheter MDTV Forum Om Doner

Kina planlegger massiv satsing på kullkraftverk

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/11/kina-planlegger-massiv-satsing-pa-kullkraftverk/

Kina har redusert rollen til kull i sin energimiks fra 68% i 2012 til 59% i 2018, og Kina er det landet som uten sammenlikning satser mest på fornybar energi. Kina investerer nesten like mye i fornybar energi som hele resten av verden tilsammen! Men Kinas energibehov er umettelig. Det har ført til at landet…

3 Likes

Så da er det slutt på subsideringen av el-biler, antar jeg. Det blir knapt symboler igjen av den politikken, dersom Kina fyrer opp for alvor. På den annen side, så får vi vel se om det er noe hold i oppvarmingsteoriene til de moderne dommedagskultistene. Etter å ha fulgt Ousland på Nordpolen (på avstand), håper jeg at dette kan være “dråpen” som får den til å smelte.
Men da drar han vel bare fram kajakken.

Her bygges det ut stadig nye kullkraftverk bla i Kina, India og Indonesia. Samtidig legges det ned atomkraftverk i Tyskland, Sverige og Belgia. Og så skal altså Norge helst egenhendig redde verden fra klimakrise (feks ved å stoppe eksport av gass og olje til EU-landene og ved å eksportere store mengder strøm til EU-landene).

1 Like