Nyheter MDTV Forum Om Doner

Kina dumper USAs statsobligasjoner for femte måned på rad

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/12/kina-dumper-usas-statsobligasjoner-for-femte-maned-pa-rad/

Det er minkende etterspørsel etter USAs statsobligasjoner på det internasjonale markedet, skriver Financial Times. Det er særlig Kina og Japan, de to største utenlandske långiverne til USA som kvitter seg med de amerikanske obligasjonene. I oktober 2018 reduserte Kina sin beholdning av amerikanske obligasjoner med 12,5 milliarder dollar. Totalt reduserte utenlandske investorer sine beholdninger med…

2 Likes

Kjøpere er vel Fed. Gull er inn… Vi har alternativ til SWIFT systemet og så videre… Brics land har også nye markeder som ersetter USAs. TTT men jeg trur at hotet fra USAs militære styrke er det som avgjør. Brics land senker/knuser dollaren og dermed USA fullstendig asap.

Pengersystemet er sentralt men hvor er den offentlige debatten?

1 Like

Du må først spørre hvor pengene er i økonomikk- utdannelsen. Jeg gikk gjennom grunnopplæringen der pengre knapt ble nevnt, bortsett fra i formeler. Økonomisk historie er selvfølgelig skrotet, slik at resultatene av tidligere eksperimenter ikke skal forstyrre teorien. Slik kan de utdanne tonnevis med økonomikere, som i realiteten kun er prester med en dårlig teologi.

1 Like

“realiteten kun er prester med en dårlig teologi++.”

Sant. Dagens økonomiske prognoser og mye annet utarbeides uten kunnskap om monetære problemstillinger og monetær historia. Litt dumt :scream: :tired_face:

Handelskrigen mellom USA og Kina fører til at toll-inntektene i USA øker. Samtidig selger Kina statsobligasjoner i USA som gjør at Kina skaffer seg dollar inntekter på dette vis. Kanskje Kina på dette vis finansierer tapet som økte toll-inntekter i USA medfører?

2 Likes

Ja men vi er også i oppløpet før tidernes fiat ponzi penger ekonomiske kollapse. USAs militære overtakk betalt av dollar systemets fiat penger og dermed indirekte av BRICS land er en ekvasjon som eksempelvis Putin og Kina ikke er fornøyde med. Det har varit snakk om krig og da haster det å svekke USA om man er i Putins klær eller Xi Jinpings.

Hele tingen er i en historisk sammneliknelse = Tulip mania

Vi burde ha bla litt monetær historia i skolen ja samt så burde befolkingen lære seg hva penger er :wink:

2 Likes

Hva med å kjøpe gull med sparepengene?
For pengene blir vel lite verdt ved en kollaps?

Hva med å kjøpe gull med sparepengene, for pengene blir vel lite verdt ved en kollaps?

Det var en investor før over 10 år siden som fortalte meg at han kjøpte alt handfast som hadde et monetær verdi. Betingelsen var at han kunne grave ned det ved behov. Pessimist og han mente maks 5 år til da. Poenget her er at ikke noen vet sikkert… Kanskje våpen og :canned_food: er tingen
:wink: om man skal dra det enn lengre. Men før meg så høres det ut som en meget god plan…