Nyheter MDTV Forum Om Doner

Kina åpnet nylig vår tids Suez-kanal – og ingen la merke til det

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/12/kina-apnet-nylig-var-tids-suez-kanal-og-ingen-la-merke-til-det/

6. november 2019 ankom det første direktetoget fra Kina til Istanbul etter å ha fulgt Marmaray-tunnelen under Bosporus. The American Conservative skriver: «Kina åpnet nettopp vår tids Suez-kanal, og ingen blunket en gang». Og vi må innrømme, heller ikke vi. Derimot hadde vi en omtale av prosjektet før det ble åpnet. Der skrev vi: Tyrkia…

8 Likes

Flotte greier, nå kan Greta enkelt komme seg til Kina også uten å fly… :grin:

1 Like

Silkevei beltet til Kina er ett langt mer positivt bidrag til fred og samarbeid i verden enn det USAs utenrikspolitikk er for tiden. Den amerikanske utenrikspolitikken blir mer og mer kynisk, egoistisk og hensynsløs for hver dag som går. Sanksjoner fyres av i øst og vest både mot venner og fiender. Ingen kan føle seg trygge lenger for USAs sanksjonspolitikk.

I dag leste jeg om hvordan barn i Iran med alvorlige sykdommer lider og dør som følge av USAs hensynsløse sanksjoner mot landet. USA hevder at sanksjonene deres skal straffe regimet i Iran, men det er sivilbefolkningen som lider, noe USA selvsagt er strålende fornøyd med.

I kveld norsk tid skal nye “sanksjoner fra helvete” innføres mot Russland fordi russerne fører en selvstendig utenrikspolitikk.

USA blir en stadig mer aggressiv, destabiliserende og uforutsigbar aktør som truer verdensfreden mer enn noen annen makt på nåværende tidspunkt. USA oppfører seg som en psykopat; totalt hensynsløs, egoistisk, manipulerende og ondskapsfull.

2 Likes

40.000 skal ha dødd i Venezuela nettopp pga sanksjoner :frowning_face::angry: :

Det er riktig at Kina og Russlands utenrikspolitikk har vært veldig pragmatisk og hjelpsom i sin handel med Iran, Syria og Venezuela for å omgå sankskjonene. Foreløpig vil jeg være litt forsiktig med å betegne dem som redningsmenn fordi Kinas innenrikspolitikk er fortsatt veldig kritikkverdig som f.eks drakonisk overvåkning og ofte urimelige arbeidskår spesielt for rurale folk skjønt ingen regjeringer er perfekte da.

Setter man opp en målestokk så er de fortsatt ikke i nærheten så aggressiv som USA, israel og Saudi-Arabia. Likevel driver den vestlige pressen fortsatt å sette Kina og Russland i rollene som verdens busemenn

2 Likes

Death rate per år
Iran 5.3 per 1000
Israel 5.2 per 1000
Polen 10.5 per 1000

Det er polakkene det er synd på

Det er flere forhold i Kina som er kritikkverdige, men akkurat når det kommer til utenrikspolitikken så foretrekker jeg Kina framfor USA. Selv om Kina har begynt å vise muskler de siste årene så er det ikke i nærheten av det USA holder på med. USA vil ha fullstendig hegemoni som innebærer at de skal få bestemme alt mens andre bare må føye seg. Det er ett grunnleggende urettferdig system som USA nyter veldig godt av, samtidig som det skaper store problemer for mange andre.

Det er mange gode mennesker i USA som er like kritiske til amerikansk utenrikspolitikk som det vi er. De ønsker seg fred og samarbeid fremfor krigshissing og sanksjoner. De ønsker at USA skal fokusere mer på sine egne problemer framfor å leke verdenspoliti. Dessverre er det ingen av disse menneskene som på nåværende tidspunkt sitter med makten i USA. Så inntil en person av ett slikt kaliber kommer til makten i USA, så føler jeg ikke at jeg har noe annet valg enn å støtte Kina og Russland i deres kamp mot det amerikanske hegemoniet.

1 Like

USA er splittet idag. Mantra for Trump-fløyen er å demontere deep state.
Det ligger i sakens natur at DEM må halshugges (blodig sak) før det blir fred i USA.

Hva deep state sier selv

"You may say that the goyim will rise upon us, arms in hand, if they guess what is going on before the time comes; but in the West we have against this a manoeuvre of such appalling terror that the very stoutest hearts quail – the undergrounds, metropolitains, those subterranean corridors which, before the time comes, will be driven under all the capitals and from whence those capitals will be blown into the air with all their
organizations and archives."

Dvs. terror.

Trump har omgitt seg med noen av de verste haukene (Pompeo, Bolton, Mnuchin, Pence etc.) USA har hatt ved makta så lenge jeg kan huske. Bush og hans team fremstår som moderate og forsiktige i forhold til den gjengen som styrer nå.

Bolton var forferdelig. Nå er han fjernet. Pompeo har demonstrert at han er illojal støttespiller. Hans tid er snart omme.
Hvorfor Trump ansetter illojale folk kan man lurer på. Halvparten viser seg å være brukbare.
Her er det et problem å finne erfarne folk som velger å stå last og bram med Trump.
Trump kan for ministrer bare ansette slike som blir godkjent av Kongressen