Nyheter MDTV Forum Om Doner

Kim Jong-uns olympiske diplomati


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/02/kim-jong-uns-olympiske-diplomati/

Mens faren for en nærmest umiddelbar krig hang over Korea-halvøya ved årsskiftet, har OL i PyeongChang blitt en seier for freden – så langt. Det var helt uventet den nordkoreanske lederen Kim Jong-un som ved et elegant sjakktrekk klarte å snu konfrontasjonen til et fullstendig uventet tøvær mellom de to koreanske statene, og Sør-Koreas president…


#2

Det blir vel vanskelig for USA nå å fremstille Nord-Korea som å være et krigshissende land som ønsker å okkupere Syd-Korea og overta makten i landet. Etter 60 år med våpenhvile har trolig Nord-Korea skrinlagt et slikt prosjekt. Men USA gir fremdeles ikke opp sine planer om regimeskifte i Nord-Korea. USAs holdning er en form for fanatisme.

Saddam Hussein og Gadaffi hadde begge atomvåpenprogram som de til slutt valgte å skrinlegge. Nærmest som takk for dette ble disse land senere invadert av USA og de nevnet ledere ble henrettet av USA. Med dagens retorikk fra USA er det ikke rart at Kim frykter at nøyaktig det samme vil kunne skje med han hvis han legger ned sitt atomvåpenprogram. Vi får vel sende en slags takk til Stoltenberg og til det norske Storting som gjennom sin uforstandige bombing av Libya bla har bidratt til at situasjonen mellom Nord-Korea og USA har blitt fullstendig fastlåst og at Nord-Korea som resultat aldri vil gi opp sitt atomvåpenprogram.

Man kan lure på hva som skal klare å stoppe USA. Kanskje et økonomisk sammenbrudd hvor USA ikke lenger gjennom å trykke dollar og å låne penger i utlandet kan klare å finansiere sin store krigsmaskin og sine mange mislykte krigseventyr. Faren er imidlertid at USA ønsker å statuere et eksempel ved å bombe Nord-Korea for å vise at det er USA som fremdeles bestemmer her i verden.