Nyheter MDTV Forum Om Doner

Kaos efter kriget som inte får nämnas – 9 punkter om striderna i Libyen

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/04/kaos-efter-kriget-som-inte-far-namnas-9-punkter-om-striderna-i-libyen/

Av Patrik Paulov. Strider rasar i utkanterna av Libyens huvudstad Tripoli. Vilka krafter är det som slåss om makten i Afrikas oljerikaste stat? Patrik Paulov sammanfattar den kaotiska situationen Libyen i nio punkter. 1. Striden om Tripoli i april 2019 är en följd av angreppskriget för åtta år sedan. Tusentals dödades, infrastruktur förstördes och den…

4 Likes

Kanskje en skal begynne å skrive Libya på møkkete biler? Så blir det i hvertfall nevnt. Skriv det på do-vegger også.La oss ikke glemme.

2 Likes

Antallet mennesker som har omkommet etter overfalls-angrepet av USA/NATO i 2011, må være mye høyere enn under krigen. De som døde under krigens gang dødde momentant eller raskt, de som døde etter og dør den dag i dag av elendigheten krigen medførte, som brakte Libya fra en velferdsstat til et ødelagt land, dør en langsom og pinefull død i elendighet.

Norges bidrag med bombing fra F-16 kampfly som Stoltenberg og Støre er hovedansvarlig for, har ødelagt så mye at hvis en erstatning kan beregnes nøyaktig, ville nok mye av oljefondet gått med. Redaktører og journalister som ga det norske folk det inntrykk at krigen var en frigjøringskrig fra en tyrann, skulle stått foran en internasjonal krigsforbryterdomstol sammen med dem. Det norske folk ville aldri ha gått med på krig hadde de visst sannheten om livet i Libya før krigen.

2 Likes