Nyheter MDTV Forum Om Doner

Kan de to Korea-statene virkelig lykkes med fredsprosessen?


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/04/kan-de-to-korea-statene-virkelig-lykkes-med-fredsprosessen/

Nord-Koreas leder Kim Jong-un og Sør-Koreas president Moon Jae-in sa i et historisk felleskommuniké følgende 27. april 2018: «Vi erklærer høytidelig overfor våre 80 millioner koreanere og verden at det ikke vil være mer krig på den koreanske halvøya og at en ny æra av fred har begynt.» (Her er den fulle teksten i en…


#2

Kommentarerna här i Sverige i “medierna” ger ett intryck av att det är upp till västvärlden att avgöra om det nord- och sydkoreanska samförståndet är värt att ta på allvar. Folket där är ju bara naiva infödingar, som inte vet sitt eget bästa.

PS: Vem är “Redaktör”? Är inte den “jag” som “besøkte Sør-Korea i under diktaturet på 80-tallet” Pål Steigan?


#3

Forundelige ting kan skje når vi oppdager at motparten er et menneske-lignenede vesen. Jeg opplevde det selv, som vaskekjærring. Da vi gikk over til dag-arbeid, ble både kontorer og moppeskaft omdannet til personer på en måte Hvis det er det motsatte av fremmedgjøring, skal vi kalle det bekjentgjøring?


#4

Jeg tipper at det store flertall av verdens befolkning har tro på at det nå kan bli inngått en varig fredsavtale i Korea etter 65 år med våpenhvile. For veldig mange er det kanskje helt uforståelig at dette ikke har skjedd tidligere. Men som det ordinære media ikke forteller om, så er det Washington (Deep State & co) som er den egentlige årsaken til at dette ikke har skjedd før. Hadde John Bolton & co fått bestemme hadde USA iverksatt et forhåndsangrep mot Nord-Korea for å få til regime endring i Nord-Korea. Selv om et slikt angrep kunne ha ført til en katastrofe for befolkningen både i Nord-Korea, Syd-Korea og Japan pga av stor krigføring (og med det mulige resultat at også alle USAs militærallianser kunne ha gått i oppløsning). Men det kan hende at Trump klarer å rote til situasjonen. Trump må klare å få til en atomavtale både med Iran og Nord-Korea for at USA skal ha troverdighet i slike spørsmål (det er problematisk at Trump driver med krigshissing mot Iran samtidig som han forhandler om fredsavtale med Nord-Korea).


#5

“If there’s a will, there’s a way!” . . . . . . .