Nyheter MDTV Forum Om Doner

JP Morgan: Analyse viser at lockdown ikke endret utviklinga av pandemien

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/05/jp-morgan-analyse-viser-at-lockdown-ikke-endret-utviklinga-av-pandemien/

Finansbanken JP Morgan har gjennomført en stor statistisk analyse av utviklinga av koronapandemien. De har gjort en omfattende tallknusing av de foreliggende dataene for pandemien, og deres konklusjon er at lockdown ikke hadde noen effekt på utviklinga av pandemien. Det er første gang i verdenshistorien at hele nasjoner, for ikke å snakke om store deler…

6 Likes

Denne jukse pandemien er ikke noe annet enn en form for kupp, hvor Bill Gates overtar den rollen Rockefeller /m etterfølgere har hatt over helseindustrien de siste 100 årene.

6 Likes

Ifølge Solberg mistet hun hodet et øyeblikk. Det svarer hus istedenfor å gi konkret svar. La oss ikke gi oss på at Solberg må innkalles til høring, hvor hun ikke kan la være å svare.

2 Likes

Jeg har ikke kompetanse til å vurdere J.P. Morgans matematiske modeller og statistiske analyser. Det jeg derimot enkelt kan sjekke via f.eks.VGs lister er følgende:
Smittede døde
SVERIGE (uten lockdown,) pr. 30.05.20: smittede/døde 37.113 / 4.395
NORGE (med lockdown,) pr. 30.05.20: smittede/døde 8435 / 236
Nå har jo Sverige dobbelt så mange innbyggere som oss, og det finnes sikkert faktorer mhht. Tetthet i storbyer o.l., men for mitt øye ser det ut som om Norge har gjort det soleklart bedre enn Sverige – og at den store forskjellen er at Norge gjennomførte lockdown, mens Sverige ikke gjorde det.
Dessuten synes jeg det er underlig at man tar J.P. Morgans analyser for god fisk, all den tid analysene nødvendigvis må være gjennomført på et tidspunkt da Coronavirusets herjinger på ingen måte er over, mens smitte- og dødstall fortsetter å øke dramatisk, f.eks. i Brazil. Av denne grunn alene KAN IKKE nåtidige analyser gi noe entydig bilde av tiltakenes effekt på spredning/død.
Det kan derimot virke som om J.P. Morgan, med sine analyser, signaliserer at det ikke er i deres interesse at land iverksetter tiltak som f.eks. lockdown. Man kan få inntrykk av at Steigan.no og J.P. Morgan er skjønt enige om dette. Og det synes jeg er litt pussig, all den tid jeg ofte får inntrykk av at interessene til J.P. Morgan og Steigan.no ikke er direkte sammenfallende.

1 Like

Jeg kunne ikke vært mer enig! Men det virker som at Pål Steigan plukker tall og argumenter fra det som passer hans agenda. Plutselig erJ.P.Morgan en god kilde.

1 Like

Jeg tror Steigan er ute og ror/ikke vet hva han egentlig skal mene - men som den politiske tenkeren han er må han lande på et standpunkt, og det ganske fort.

For meg ser det ut til at Steigan egentlig vil at kina-viruset skal spre seg i vesten så fort som mulig.

Uheldigvis ikke, men sars-viruset ble stoppet, og finnes ikke lenger, Da kom tiltakene tidligere. Vi vet at det nytter å stenge ned. Det er sprøtt av Steigan å argumentere mot det. Vil han gjøre Kina en siste tjeneste?? Er det dét skm er greia her?

Costa_rica

For meg ser det ut som Costa Rica klarer seg bra uten morfin / ventilatorer / ICU, med blodprøve og ct-undersøkelse (den norske og svenske modellen)

Den norske corona-modellen tilsvarer den russiske corona-modellen -> verst i verden (ikke mye vitenskap der i gården - mer fryktbasert medisin).

Svenske eldrehjem er verst i verden. Sjansen for å overleve et svensk eldrehjem er 50%? per år. Det er smertestillende / blodtrykksmedisin / blodfortynnelse / kolestrolmedisin / anti-biotika / sovemedisin og psykosemedisin - et regime med medisin 3 ganger om dagen.
De fleste legger på seg pga. av medisinering, blir sløv og klarer etterhvert ikke å gå.
Et aldri som lite malaria-utbrudd på et norsk/svensk eldrehjem vil føre til en massaker

Pensum på norsk skole er at norske eldrehjem er fantastiske. 10 av 10 lærere tror det, og 9 av 10 på steigan.no tror det.

1 Like

Grunden til at man tar op J.P Morgans analyser og konklusioner går jeg ud fra er fordi J.P morgan har et meget stort økonomisk incentiv til at få et klart billede af den virkelige effekt af økonomien,jeg har ikke på noget tidspunkt set Steigan.no sige at J.P morgan er dårlig til at analysere økonomiske data, hvad jeg derimod har set fra Steigan er en kritik af den rolle J.P Morgan spiller i økonomien, du ser vel forskellen.
J.P Morgans modeller og analyser er ikke ment for manden på gaden , de som følger med i deres udgivelser er wall street folk, finansfolk etc., derfor synes jeg det er meget fint at se hvordan Wall Street tolker økonomisk data til sin egen målgruppe. VG derimod som du henviser til har spredt frygt og misinformation og de har haft et uansvarligt tolkning af statistik, VG som alene lever på clickbaits og går efter sensationsoverskriftger burde du forholde dig lidt mere kritisk til efter min mening. Sverige har selv været ude og sige at de har været dårlige til at beskytte de ældre og det har de unskyldt for. Talene er kompliceret at tolke , netop derfor er det vigtigere at se hvordan banker som tolker økonomisk data til daglig ,at man læser hvad de mener og hvorddan de tolker data. Steigan læsere er fuld istand til at forholde sig kritisk til information når de får hører at J.P Morgan er kilden til informationen.FHI har sagt at lockdown ikke havde godt nok videnskabelig begrundelse og de har fortalt at der hva stort press fra udlandet for at implimentere forskellige tiltak, regeringen har indrømmet at de har reageret i frygt og så blindt på de mest pessimistiske modeller for virus spredning og dødelighed. At sige Sverige har gjort det soleklart bedre er helt meningsløst.

7 Likes

*eg tror Steigan er ute og ror/ikke vet hva han egentlig skal mene - men som den politiske tenkeren han er må han lande på et standpunkt, og det ganske fort.

Hov , jeg har et forslag , hvad nu hvis Steigan.no bare informere om forskellige meninger uden at komme med et standpunkt og lad læseren vurdere informationen selv, ja det lyder helt utroligt ik også.

For meg ser det ut til at Steigan egentlig vil at kina-viruset skal spre seg i vesten så fort som mulig
Viruset bliv ikke skabt i Kina det bliv opdaget i Kina , stop med anti kinesisk propoganda.

1 Like

For å si det helt enkelt så er svaret å finne på tallerkene til beboerene på de forskjellige sykehjemmene. Her er Norge fremdeles svært mye bedre enn de fleste land vi kan sammenligne oss med. Langt fra bra nok, men bedre. Jfr med Spanias “fastfood sykehjem”

4 Likes

Levealder Spania 82.0 år. Norge 82.1 år.

Like bra som norske kjøttkaker?

2 Likes

Når 200 millioner har mistet jobben som aldri kommer tilbake, vi minst titalls millioner gå personlig konkurs, for boliggjeld, billån og kredittkortgjeld kan ikke betjenes, og annet arbeid blir svært vanskelig å finne.

Mange hundre millioner flere er gjestearbeidere, som sender penger til familien i hjemlandet som i Filippinene og Thailand. Det er det mange familier der overlever på i land uten sosialt sikkerhetsnett.
De offisielle dødstallene for Covid-19, 370 000 for alle land, blir for ingenting å regne sammenlignet med hvor mange liv elendigheten som nedstengningen av verdensøkonomien vil ta.

“Roughly 30.3 million people (USA) have now filed for jobless aid in the six weeks since the coronavirus outbreak began forcing millions of employers to close their doors and slash their workforces. That is more people than live in the New York and Chicago metropolitan areas combined”. Kilde.

“The disruption to the world’s economies caused by the Covid-19 pandemic is expected to wipe out 6.7% of working hours globally in the second quarter of this year – the equivalent of 195 million jobs worldwide, according to the UN’s labour body”. Kilde: The Guardian.

1.6 billion is the number of people on the margins of the world economy, from migrant workers to those employed in the gig economy, who are in immediate danger of losing their livelihoods. They make up half the world’s workforce and it is far from certain that their jobs will reappear even when the crisis is over”. Kilde: Csmonitor.

5 Likes

Jeg synes ikke det rette utgangspunktet er at en svenske er lik en norsk.
Selvsagt vil det være upassende å foreta en breddeundersøkelse på årsakene til at dødsfallene er 20 ganger høyere i Sverige enn i Norge. Det sier litt når man for sent kommer til at varsler som sendes til befolkningen må skrives på arabisk, urdu, persisk, hindi, tyrkisk, tysk, fransk og engelsk for at befolkningen skal være oppdatert. Heller ikke demografiske forhold, rapporteringsmetoder, kunnskaper om alder, fysisk tilstand som underliggende sykdomsbilde (aids, diabetes, kreft, astma, kols eller andre lungesykdommer) er vurdert. Kort og godt er det ikke en eneste journalist som har tatt bryet med å spørre hva årsaken kan ære til et antall døde 20 ganger høyere enn i Norge.
Statistikk kan være så mangt som da jeg i 1988 fikk høre at antall trafikkdrepte i Belgia var blant de laveste i Europa. Dette passet dårlig med trafikkulykker jeg selv hadde sett. Forklaringen var like enkel som intetsigende. Belgia telte de som var døde på stedet. Folk som døde på vei til sykehuset eller på sykehuset ble ikke regnet med. Heller ikke de som døde av langtidskader, infarkt eller besvimelse eller andre lidelser ble regnet med. Ikke det spor rart at dødstallene var lave.
Er dagens journalister blitt så sløve at man ikke engang tar seg bryet med å prøve å se på tallene bak 20-gangeren? Har alderen hatt betydning? Helsetilstand? Omgangskrets? Sosiale normer? Etnisk opphav? Oppramsingen er ikke uttømmende.
Jeg prøver å stille noen enkle spørsmål fordi jeg ikke tror svensker er dummere enn nordmenn (i alle fall ikke påfallende), ei heller mer slurvete. Tilfeldighetene ville at NRK nå opplyser at Sverige ikke har hatt nye Covid-19 dødsfall siste døgnet. Men vet vi hvorfor? Selvsagt ikke når interessen ikke er tilstede.

5 Likes

Russland viser oss hvor fånyttes der er med å stenge grensen. Norge ligger an til varig stengning -> et land som deep state kontrollerer.
Så “havvind”
dvs. molboland

JA - Bruk J.P. Morgans, som sannhetsvitne - sånn at vi veit hvor vi har deg.
Den “nedstegingen” som har skjedd, er ikke stort å skille fra min barndoms virkelighet- og den funka godt - det er jo stort sett alle enige om. Bortsett fra pengefyrstene og marxistene , da selvfølgelig.

JP Morgan sier det samme som jeg allerede har postet (ikke sikker på hvem som laget grafen).
Lockdown har ingen betydning.
I Sverige er det legene som er problemet. Det er altfor mange leger på eldrehjemmene -> massakrer

Lockdown_no_lockdown

Nå man har så mange leger som vi hadde i Lombardy, som alle sammen skulle dope ned pasientene og gasse dem … så sier det vel seg selv hva resultatet blir.

Så du tror at de ville ha klart seg bedre med deg eller J.P. Morgan? Jøys.

“Tusentals på äldreboenden skulle räddas med syrgas enligt läkare Jon Tallinger.”

Gitt at 70-80% av corona-ofrene i Sverige døde på eldrehjem, de 70-80% fikk morfin - som er dødshjelp.
Det samme gjelder de 2000 per mnd andre døde på svenske eldrehjem

Det er ikke Tegnell [anti-Neil Ferguson] som er problemet i Sverige, men de 1000-vis av sykepleierne som doper ned de eldre.

En sak mot sykepleier vil følge dette mønsteret
-Jeg fulgte bare legens ordrer
Lege: -jeg fulgte bare departementets ordrer
?

Altså, den svenske staten får ansvaret
Så vil det hete
-Nei, vi har aldri gitt slike ordrer
Lege: -Nei, jeg gav ikke den ordren

Hvorfor, om jeg tør spørre?