Nyheter MDTV Forum Om Doner

Jeff Bezos äter lagerarbetarens tid


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/07/jeff-bezos-ater-lagerarbetarens-tid/

Av Mikael Nyberg. Robotar och artificiell intelligens höjer produktiviteten. De frigör tid. Men tiden stannar inte nere på golven. Den kommer inte arbetarna till del. Tvärtom, på golven blir det allt knappare om tid. Anställda fångas i ett management-by-stress medan överflödet av kapital hos Amazonchefen Jeff Bezos och andra IT-matadorer fortsätter att växa. KAPITALISMEN BÖRJAR…


#2

Bezos, Musk og kompani, er kun skuespillere, utstyrt for å spille “verdens rikeste mann”.

Hvis ikke Bezos dukker opp her, kan du kalle meg en krakk.


#3

De er også lavtlønnede, og har ingen eller lite helse eller pensjonsordninger, og har altså ikke råd til private helse og pensjonsordninger på en lav lønn. Det blir et liv i et slags åpent fangenskap, de som forgår av stress, erstattes bare av nye.

Land som tillater slike arbeidsforhold, har i realiteten landsorganisasjoner og fagforeninger som er utspilt og passivisert, og storkapitalens MSM underrapporterer om forholdene. Det er perverse forhold, når ansatte som bruker for lang tid på toalettet risikerer sparken. Enda administrasjoner i mange europeiske land vet om slaveriet, ønsker de Bezos og Amazon velkommen.

Mange nordmenn som leser om disse forholdene, tror at dette kommer aldri hit, de har en barnetro på at det er tverrpolitisk grunnfjell for at slik det er i Norge vil det for alltid bli, og at det som skjer ute i den store stygge verden er bare noe vi vil bevitne fra vår trygge tilskuerplass fra Norge.

Men det som skjer i Amazons varehus skjer i EU land, og AP og de andre borgerlige partiene vil inn i EU, eller beholde EØS som gjør at norske arbeidstakere får samme forhold som i EU, det tar bare litt lengre tid. Det er allered begynt her, feks se bare på forholdene for Bring-sjåførene.

Den eneste fordelen med EØS avtalen er at den kan sies opp, og det må skje snarest skal Norge klare å holde den globale storkapitalen unna. Et parti som vil ut av EØS/EU TISA og TTIP og andre avtaler som storkapitalen har pønsket ut, bør få stemmene i neste valg.


#4

Om man ikke hadde hatt massiv innvandring, så hadde det ikke vært amerikanske arbeidere som akseptere slike vilkår. Ditto for Europa, så tsunamigrasjonen er der for å senke lønningene og lage dårligere arbeidskår.