Nyheter MDTV Forum Om Doner

Italiensk mafia lever godt på EU-støtte

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/02/italiensk-mafia-lever-godt-pa-eu-stotte/

De italienske mafiaorganisasjonenes forbindelse med landets byggebransje er velkjent, men det er noe mindre kjent at de også skaffer seg penger fra EUs investeringsbank EIB. Mindre kjent, det vil si i Nord-Europa, i Italia er dette godt kjent blant folk. En rapport fra 2015 utgitt av den italienske NGOen Re: Common, «Italian Malaffare – European…

3 Likes

Som Nate Hagens påpeker regnes nå mafiavirksomhet som en del av Italias BNP: https://debatt1.no/energi-penger-og-teknologi-sett-som-deler-av-en-superorganisme/

1 Like

Bra artikkel. ‘Alt forandres for at ingenting skal forandres’ Korrupsjonen er et gigant problem i mange land konstatert. Men her i Norge så bruker vi tillit som verktøy spesielt når vi handterer andre menneskers penger. :wink:

Den maffia som er i Europa er på vei til Norge litt tilspisset så noe burde vi gjøre…

2 Likes

En fare i Norge er at utenlandsk mafia kan komme til å overta slikt som renovasjon. Mafia er ganske konkurransedyktig på pris når det gjelder slikt som søppelhåndtering (ref Napoli), dessuten kan de benytte seg av trusler og bestikkelser. Det er ille nok det som har skjedd med VeiReno og med RenoNorden som gikk konkurs i både Norge, Sverige, Danmark og Finland. Dessuten fikk ledelsen i Revac i Vestfold fengselsstraff i 2017 for miljøkriminalitet. Det skjer litt og hvert også i Norge.

Den store skrekken er om mafia overtar slikt som drift av aldershjem og sykehjem her i Norge. De fremstår som kredittverdige og har sine måter å senke kostnadene på (hvor ble det feks av formuen og alle pengene til gamlemor Åse?)

3 Likes

For noen år tilbake skulle vi hente søpla i Italia og tjene penger på den. Norskingene så gullglansen i italiensk avføring og skrot. Et merkelig folkeslag vi her oppe?

1 Like