Nyheter MDTV Forum Om Doner

Italia: – Det er Tyskland som burde forlate eurosonen

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/06/italia-det-er-tyskland-som-burde-forlate-eurosonen/

Av Pål Steigan. Den nye EU-ministeren i Italia, Paolo Savona, sier i en uttalelse at det ikke er Italia som bør forlate eurosonen, men Tyskland. Han får støtte av den nye økonomiministeren Giovanni Tria, som sier at han er ”fullstendig enig”. I intervjuer og artikler har Savona tidligere kritisert Tyskland for å bruke euroen mot…

3 Likes

Kan det tenkes at Italia kan få drahjelp fra Trumps handelspolitikk? Det Trump er forbannet på er Kinas og Tysklands store handelsoverskudd. Disse store handelsoverskudd betyr bla at andre land må ta opp gjeld/lån for å konsumere det som er Kinas og Tysklands eksportoverskudd hvis verdensøkonomien skal gå i balanse. Tyskland kan oppleve at USA innfører økt toll på import av biler fra EU (Tyskland) til USA. Hvordan vil Tyskland svare på noe slikt? (USA har etter det jeg har fått med meg foreslått at USA er villig til å redusere den nye tollen på import av stål og aluminium fra EU hvis EU fjerner dagens toll på import av biler fra USA). Hvis Tyskland går ut av euro vil Tyskland handelsoverskudd bli redusert.

2 Likes

Det er vel minst 7 år siden Tyskland begynte å trykke D-mark igjen. https://www.zerohedge.com/contributed/germany-already-printing-money…-deutsche-marks
Gjør tyskerne det, gjør sikkert andre nasjoner det.

1 Like

Den mest presise beskrivelsen jeg har sett på EU, den bør bli sitert flittig, for dette kan vi se spesielt i de landene som har vært medlem i EU lengst, det er resultatet av markedsøkonomien som den globale finanskapitalen vil innføre i alle land. Den skal lures på Europa som overnasjonale organer som EU/EØS, og avtaler som TISA etc, eller tvinges på land når IMF har fått taket på et land med statsgjeld-våpenet, IMF forlanger “restrukturering”, dvs privatisering av økonomien for å gi lånene.

Når markedsøkonomi ble vedtatt å være fundament for EU i Lisboa traktaten av 2009, og som APs ledelse etter Nordli har sluttet seg til, bør en kunne forlange at AP skifter navn. Arbeiderpartiet representerer ikke lenger arbeiderklassen og svake grupper spesielt, og heller ikke lavere middelklasse.

2 Likes

Problemet er at det ikke er markedsøkonomi. Hadde det vært det, skulle politikere og byråkrater holdt seg unna, og latt markedet være alene. Men det gjør de ikke, da de ivrer etter å regulere og fordele, gi subsidier og støtteordninger til noen, mens andre ikke får. I tillegg lar politikerne og byråkratene seg villig påvirke av de mektige store konsern og deres lobbyister. Det vi ser i EU, og Norge, er korporatisme, bedre kjent som fascisme.

2 Likes