Nyheter MDTV Forum Om Doner

Italia: 90.000 barer og restauranter vil kanskje aldri åpne igjen

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/05/italia-90-000-barer-og-restauranter-vil-kanskje-aldri-apne-igjen/

Stenginga av Italia har dramatiske konsekvenser for italliensk arbeidsliv og for hele den italienske samfunnstrulkturen. Avias La Repubblica skriver at 90.000 barer og restauranter ikke har åpnet etter at det ble tillatt å åpne igjen, og at de kanskje aldri vil åpne. Det er 27 prosent av landets 333.000 barer, restauranter og gelaterier. Arbeidsløsheten i…

4 Likes

Dødeligheten for de som ikke er i risikogruppene, og det er de aller fleste, er ikke høyere enn i de årlige sesonginfluensaene. Det kan ikke rettferdiggjøre nedstengning av økonomiene. Og dødstallene av Covid-19, som kan diskuteres når leger blir bedt om å skrive Covid-19 som dødsårsak på dødsattestene hvis de bare antar det, blir for ingenting å regne sammenlignet med dødstallene forårsaket av den elendigheten som nedstengningen av økonomiene i de fleste land i verden fører til.

De som vil dø av elendigheten som personlige konkurser nå påført mange millioner mennesker som har drevet enkeltmanns eller små familiebedrifter, er stort sett yrkesaktive yngre mennesker, og ikke på sykehjem med høy alder og med underliggende sykdommer som allikevel er i livets absolutte sluttfase
og som utgjør de fleste i risikogruppene.

Verden har bokstavelig talt blitt snudd på hodet for å redusere dødstallene i risikogruppene, folk i så høy alder så de er utenfor det yrkesaktive livet, og som utgjør en liten prosent av befolkningen. Mens nedstengningen har ødelagt livet til en stor prosentandel av befolkningen i yrkesaktiv alder som utgjør ryggraden i et lands økonomi.

Samtidig har regjeringene i de fleste land i verden tatt skattepengene som disse pliktoppfyllende har betalt inn i mange år, og gitt de som “stimulanspakker” på flere hundre milliarder til bankkartellene og store multinasjonale selskaper.

I kriser gir altså regjeringene enorme summer fra arbeiderklassen og middelklassen til de ultrarike. Men i krisetider skulle pengene gått andre veien. Verdensomspennende økonomiske kriser rammer altså bare svake grupper, arbeiderklasse og middelklasse, mens bankkartellene og de ultrarike blir rikere. Men det er ikke annet å vente når politikerne representerer global storkapital og ikke folk og land.

4 Likes

Det vil alltids være slik at de eldste soldatene settes i første linje. De overlever ikke. Så de voksne soldatene, og til slutt de unge soldatene i bakerste linje. De skal overleve.
Lockdown rammer de unge … for å beskytte de eldre

2 Likes

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.