Nyheter MDTV Forum Om Doner

Israel prøver å sikre seg enda mer av Syrias territorium


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/02/israel-prover-a-sikre-seg-enda-mer-av-syrias-territorium/

Som kjent har Israel holdt de syriske Golan-høydene ulovlig okkupert i over 50 år. Under hele den snart sju år lange krigen i Syria har et av Israels mål vært å sikre seg enda mer av Syrias territorium øst for Golan. Militært handler det om en såkalt «utvidet sikkerhetssone». Men det handler også om naturressurser,…


#2

Det viktigste er ikke å vinne, men å delta - det er slagordet for min generasjon. Norge har nok mer enn en aksjepost i Blackrock å forvare. Tipper det er både personlige og forretningsmessig innsats fra denne kanten. Ja, nasjonale også - siden vi står og faller med petro-dollaren.


#3

Det høres ganske utrolig ut at Israel og IS har samarbeidet, men hvis ISrael får overta Golan-høydene i bytte mot å støtte IS samt at landeveis forbindelsen mellom Iran og Hezbollah brytes, så kan man forstå at Israel har støttet IS. Men hvordan vil det bli med innbyggerne på Golan-høyden, vil en israelsk maktovertagelse av området føre til at vi får et nytt Gaza eller et nytt Vestbredden etablert på Golan-høydene med indre evigvarende konflikter?


#4

"Fra Israels side oppfattes USAs nåværende midtøstenpolitikk som en amerikansk tilbaketrekning fra regionen."
Derfor går de ut enda mer aggressivt mot Syria for å tvinge fram en situasjon som hindrer dette! Dette med dronen behøver ikke å stemme. Det kan være et fingert påskudd til å angripe.