Nyheter MDTV Forum Om Doner

Island selges bit for bit til utenlandske milliardærer


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/08/island-selges-bit-for-bit-til-utenlandske-milliardaerer/

Av Albert Einarsson. USAs president Donald Trump vil kjøpe Grønland og mener Danmark er selger. Trump er ikke bare arrogant, han lever også i flere hundre år gammelt tankegods der de rike og mektige kjøpte land og folk og beriket seg og sine. Grønland er et suverent land, med egen myndighet, men i et statlig…


#2

My goal and responsibility is to document how Iceland looks before it’s too late. Iceland is changing rapidly due to climate changes as well as external factors (e.g. tourism and large companies). - Rafn Sigurbjörnsson

Da forstår jeg godt at Rafn Sigurbjörnsson ble Islands tårefotograf. Han inspirerte meg til å bli Mjøslandets tårefotograf.


#3

Så din livsoppgave er å sutre, fordi du har blitt så godt sosialisert, at man ikke kan forsøke å gjøre noe med problemet?

Det er et helvete å leve i en verden hvor man er maktesløs til å endre hva som plager en, men det er den verdenen du på død og liv skal leve…


#4

De regner nok med å ha råd til å hyre det nødvendige antall islendiger til å verge seg mot de andre islendingene. Resten av røkla må svømme for å nå dem.
Dette var skuffende lesening. Jeg trodde at islendingene hadde skjønt at det ikke hjelpe å slå slag for demokratiet, hvis du selger landet ditt i biter. De har heller ikke skjønt hvor pengetreet kan finnes.


#5

Å eie jord og land eller jorden er vår! Dette er en innpodet og helt forskrudd oppfatning. Hvem har gitt oss denne eiendomsretten? Gud? Eller er det slik at vi mennesker har gitt den til oss sjøl? NEI, vi eier hverken jord, land eller den jorden vi lever på! Vi mennesker har et behov for å danne revir men det har også svært mange andre arter også. En gang i fremtiden via en mer avanserte kultur har vi kanskje blitt siviliserte og har kvittet oss med den arrogante oppfatningen om at VI eier jord, land og kloden vi lever på!? Da blir det plass for alle de andre artene også. Det vil si: De som har overlevd.


#6

Det kan høres ut som Island oppfører seg som et konkursbo til tross for at de overlevde finanskrisen på en levelig måte og til tross for sine store energiressurser og fiskeriressurser. Mulig at landet er presset av IMF og av EU og kanskje også av WTO?

Kan også Norge forvente seg samme type behandling fremover med bla oppkjøp fra utlandet?


#7

En kan si det samme om oss nordmenn, EU partiene som AP og de andre borgerlige “selger seg ned” i Equinor og andre statlige selskaper og selger infrastruktur ubemerket bak ryggen på folket til storkapitalen, for storkapitalens MSM gir det ikke mye oppmerksomhet og eller bagatelliserer det så folk ikke opprøres. Og hver dag blir direktiver fra EU etterfulgt uten at folk vet om det, vi selges bit for bit til EU.

På vårt penge-tre er det bla olje, gass og vannkraft, og når inntektene fra dette ikke går til staten men til private, og da kan heller ikke velferdsstaten opprettholdes, akkurat slik storkapitalen vil.


#8

#9

Evige eies kun det tapte :wink:.

Ingen skulle eie mer enn de er i stand til å ta vare på - personlig. Jeg er desperat ute etter å down-size.


#10

Ja, når vi har “lærere” som dette her, så er det ikke å undres over.


#11

Da forstår du ikke fotografiet. https://permaliv.blogspot.com/2019/02/taarefotografen.html


#12

Allmenningene. Tror de hadde sterke allmenninger på Island.