Nyheter MDTV Forum Om Doner

Iran skjøt ned spiondrone, sier USA har "krysset den røde linja"

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/06/iran-skjot-ned-spiondrone-sier-usa-har-krysset-den-rode-linja/

Irans luftvern skjøt ned en USA-drone over Hormuzstredet 20. juni 2019. Iran hevder at dronen var over Irans luftrom og at landet dermed hadde rett til å skyte den ned. USA hevder at dronen var «over internasjonalt luftrom» og ser på nedskytinga som en «aggressiv handling» fra Irans side. Dronen skal ha vært av typen…

2 Likes

Washington er “war hungry” sier Tucker Carlson. Syns det er interessant at denne påpekningen kommer fra konservativt hold:

De har hatt nesten 20 år på å sakte fjerne krigsmotstandere på den organiserte venstresida i Vesten, så det er egentlig å forvente at broilerne ser hvilke konsekvenser krigsmotstand har for karrieren og justerer sine egne synspunkter deretter.

En tilsvarende utrenskning har skjedd med sosialister som fokuserte på klasse, så det man kan godt stille spørsmålet om sosialistene lenger styrer i eget hus eller om de får utdelt program av dypstaten?

1 Like

Det ser ut som Iran er villig til å sette hardt mot hardt i denne konflikten, og at Iran også har evnen til å påføre USA store tap (både militært og økonomisk) hvis ikke USA passer seg. Mulig at vi i går var ganske nær en storkrig i Midt-Østen, men at Trump besinnet seg i siste øyeblikk.

Sakset fra E24: “Årsaken til at Trump endret mening er ikke kjent, skriver avisen, som også gjengir at det skal ha vært intense diskusjoner mellom presidentens sikkerhetsrådgivere, lederne i Kongressen og militære ledere”.

Mulig at Trump gradvis innser at dette er en konflikt som USA ikke vil klare å vinne. Men hva så med John Bolton?

Da har vi altså klart å overleve nok en dag uten starten på en ny verdenskrig.

1 Like

Tucker Carlson har ikke tenkt alle tankene han har tenkt å tenke - ennå, i det minste.

Israel er så skuffa!

1 Like

Vinne? USA har ikke vært opptatt av å vinne i de siste syv regimeendriingene etter 911, da Afghanistan, Irak, Jemen, Sudan, Somalia, Libya og Syria alle har endt opp i en ødeleggende borgerkrig og flyktninger for Europa.

Iran er multi-etnisk hvor beforkningen lever forholdsvis integrert, så om USA bare bomber i stykker sentralmakten og betaler folk til å få etnisitetene til å drepe hverandre, så vil Iran bli ødelagt av en borgerkrig også.

Det hørtes ut som en plan, Egon.

1 Like