Nyheter MDTV Forum Om Doner

Iran-avtalen: Markant splittelse mellom USA og EU

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/05/iran-avtalen-markant-splittelse-mellom-usa-og-eu/

Av Pål Steigan. EU-rådets president Donald Tusk sa i en replikk til EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker: ”Du sa at problemet med Iran i fortida, og kanskje i dag og i morgen, er uforutsigbarhet. Jeg tror at det virkelige geopolitiske problemet ikke er at vi har en uforutsigbar motpart. Problemet er at vår viktigste venn er…

2 Likes

Kvinnen er foranderlig og uforutsigbar, ifølge Finn Arve Sørbø.

Hva tror du om dette Steigan? Går det an å grave i dette, mon tro?. Kanhende noen reagerer på at USA/NATO bryter ikkespredningsavtalen med utplassering av B61-12 rundt om i Europa?

Vi vet hvor barna dine er. «Du har 24 timer på å forlate organisasjonen, og hvis du ikke følger denne avgjørelsen fra Washington, har vi måter å gjøre gjengjeld mot deg.»
Kort pause.«Vi vet hvor barna dine lever. Du har to sønner i New York.»
John Bolton til Jose Bustani, den første lederen av Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen, i mars 2002. Krigshisseren Bolton jobber for Trump administrasjonen nå.

AEA-topp går av på dagen
En av lederne i Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) går av på dagen, opplyser en talsperson for FN-organet. Talspersonen gir ingen begrunnelse for hvorfor Tero Varjoranta plutselig slutter i jobben. Avgangen skjer få dager etter at USAs president Donald Trump brøt den internasjonale atomavtalen med Iran.