Nyheter MDTV Forum Om Doner

India: Verdenshistoriens største streik?

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/01/india-verdenshistoriens-storste-streik/

Om lag en kvart milliard – 250 millioner mennesker – deltok i streikeaksjonen i India 8. januar 2020. Det er antakelig den største streikeaksjonen i verdenshistorien. Tre prosent av menneskeheten tok del. Dette skriver MintPress. General strike in India begins. 250 million to be out today. World’s largest strike.@cituhq pic.twitter.com/Wyob6JVPjk— Vijay Prashad (@vijayprashad) January 8,…

3 Likes

Norsk næringsliv har outsourcet mye drift og vedlikehold av IT-systemer til India. Man kan lure på hvordan dette vil slå ut ved en stor og langvarig streik i Inda eller om India feks skulle havne opp med en revolusjon eller borgerkrig.

Og hvordan er det med den internasjonale legemiddelindustrien som ikke lenger klarer å forsyne sine kunder med livsviktige medisiner? Her ser det ut som at deler av deres internasjonale produksjonskjede og forsyningskjede allerede har brutt sammen (av en eller annen grunn). I det moderne globale produksjonssystem er det innebygd en veldig farlig sårbarhet.

1 Like

Kanskje det egentlig ikke er mangel på medisiner men et forsøk på utpressing for å få den Norske stat til å betale mer og med det, at vi må betale mer. Av en eller annen merkelig grunn har jeg ikke hørt noe om medisinmangel andre steder enn Norske medier. Så jeg synes det er litt merkelig.

1 Like