Nyheter MDTV Forum Om Doner

IMF krevde ekstrem stengning av økonomien for å gi lån til Hviterussland

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/08/imf-krevde-ekstrem-stengning-av-okonomien-for-a-gi-lan-til-hviterussland/

Verdensbanken og IMF er redskaper for USA og internasjonal finanskapital. Når de gir lån til sjølstendige land stiller de betingelser. Det er sjelden innbyggerne i landet får vite om disse betingelsene. Men Hviterusslands president Alexandr Lukasjenko har offentliggjort noen svært spesielle krav som Verdensbanken og IMF stilte under forhandlingene i Minsk. Banken kunne gi landet…

5 Likes

Heia Lukasjenko :smiley: Om jeg har oppfattet det rett så er vel hele filosofien med IMF at de skal skaffe et “balletak” på nasjoner slik at de kan stille krav til hvordan de fører sin politikk.

3 Likes

Det ultimate målet er vel å sette landet i bunnløs gjeld.
Slik IMF har gjort tidligere med europeiske land.

4 Likes

Ja og derfor kan man også snart forvente et usædvanlig stærkt opposition og betalte demonstranter når der snart er valg i Hviderusland, men en Ukraine bliver det ikke, der har rusland lært lektien.

1 Like

Deres modus operandi-
https://www.ark.no/boker/John-Perkins-Confessions-of-an-Economic-Hit-Man-9781576755129

beskrevet av en av fotsoldatene.

Du mener det er russerne som avgjør det? Kan du forklare nærmere?

Rusland avgjør det ikke alene selvfølgelig men kan spille en afgørende rolle , Hviderusland grænser op til Rusland og spiller en stor rolle i militærstrategisk forstand for NATO i dens aggresionskamp mod Rusland. USA våde drøm er at lave en farverevolution iHviderusland som den i Ukraine og lade det blive et ødelagt vassalstat som Ukraine er nu. Rusland kan ikke risikere at have USA tropper så tæt på. CIA kan ikke lave farverevolutioner i lande som har et robust selvstændigt efterretningstjeneste som Rusland, Rusland vil bistår Hviderusland når USA kommer til at prøve på dette. Rusland vil stå hårdt mod hårdt hvis USA prøver på noget i Hviderusland, og USA undgår direkte militær konflikt med Rusland.Når det kommer til hårdt mod hårdt så er det altid USA som bakker ud. USA kan godt lide at spille poker på den måde, Rusland kommer aldrig med tomme trusler. De nyeste eksempler på det er Syrien , Ukraine,Tjetjenien. USA bruger andre til at kæmpe sine kampe og angriber kun lande som er forsvarsløse.Jeg mener Hviderusland er en rød streg som USA ikke kan krydse.

1 Like

Verdensbanken ville gi Ukraina et lån på en milliard dollar, men betingelsen var at “utenlandske investorer må kunne kjøpe ukrainsk matjord”. IMF ville gi Ukraina et lån på syv milliarder dollar, men betingelsen var at “Monsanto (nå Bayer) må få starte utplanting av genmodifiserte planter i ukrainsk jord”.

Ingen av betingelsene har relevans til Ukrainas evne til å betale tilbake lånene. Dessverre gikk Ukraina med på betingelsene. Verdensbanken stilte som betingelse for et lån til El Salvador at de privatiserer sin offentlige skole.

“Verdensbanken sikret så utvidelsen av School Based Management-retningslinjene ved å inkorporere dem i sine betingelser for lån, hvilket resulterte i at mer enn halvparten av de rurale offentlige skolene i El Salvador ble drevet etter SBM-retningslinjene”.

“Milliardærer, vesentlige organisasjoner som Verdensbanken (WB), globale teknologiforetak, tankesmier og nasjonale myndigheter handler i fellesskap for å demontere den grunnleggende sosiale rettigheten til en universell, gratis, offentlig utdanning og for å pålegge et bruker-betaler-system”. Kilde.

Den globale storkapitalens IMF og Verdensbanken har nå “hjulpet” mange land med lån som de vanskelig kan tilbakebetale i den konstruerte koronakrisen, og med det økt gjeldsbyrden i verden kolossalt, som gir storkapitalen politisk makt over landene og deres globalisme tar dermed store steg forover.

3 Likes

“Frihet er ikke en kake noen putter inn i munnen din”
Nikos Kazantsakis

2 Likes

John Adams 1826 — ‘There are two ways to conquer and enslave a nation. One is by the sword. The other is by debt.’

En høyaktuell “qoute”. Dvs i nådens år 2020 er det den samme melodien.

1 Like

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.