Nyheter MDTV Forum Om Doner

– I dag har dere langt på vei slått kulturlivet konkurs!

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/11/i-dag-har-dere-langt-pa-vei-slatt-kulturlivet-konkurs/

Kjære regjering. Kulturminister. Næringsminister. Embetsverk. Av Dan-Michael Danino, Parkteatret. I dag har dere langt på vei slått kulturlivet konkurs. Mange bedrifter innen restaurant, uteliv og reiseliv er på vei ned i det samme dragsuget. Vel blåst! I disse dager mottar en hel kulturbransje varsel om tvangsinnfordring på arbeidsgiveravgiften som forfalt for nøyaktig 1 uke siden:…

8 Likes

Enda godt at både Erna Solberg, Bent Høie og Jan-Tore Sanner selv har solid erfaring fra arbeidslivet, slik at de har solidaritet med vanlige arbeidsfolk som faktisk må jobbe for å tjene penger …

Nei, vent, jeg har faktisk lest CV’en til både Erna, Bent og Sanner … De har visst ingen arbeidserfaring.

Auda.

6 Likes

Gå i konkurs er et helvete mange ganger og plusser du på alt arbeid som ligger bakom mange bedrifter så er det en hemsk situation. Løper folk til banken også og setter gjelden på seg selve istenfor, hvilket man gjerne gjør i den situasjonen da man vil undvike konkursen så…

4 Likes

Jo, men hva med de ansatte? De trenger fortsatt inntekt og når det ikke er penger er det ikke inntekt til arbeidstakere. En ting er å klare ikke gå konken. Det er noe ganske annet å faktisk ha mulighet til å drifte.

3 Likes

Det burde vært lovgitt at folk uten arbeidserfaring ikke skal kunne gå inn i politikken. Et annet tiltak jeg gjerne skulle sett er lov mot politiske familiedynastier samt lov mot å være medlem i frimurerlosjen og slikt som Bilderberg eller WEF. Er de med på slikt må de ut av politikken.

5 Likes

Det er lett å tenke at dette er en konspirasjon, og det er det kanskje, men ikke fra våre folkevalgte. Mener å huske noe forskning på at de fleste politikere i bunnen er narsissister, og når man kombinerer det med lite utdannelse og enda mindre livserfaring får vi lett mottakelige verktøy for noen med mer erfaring og færre skrupler.
Jeg er villig til å tro på at Bent og Erna faktisk tror de gjør noe «viktig og riktig» i sine små hoder, og at deres drøm er en jobb i FN eller EU uten skatt og problemer småfolket må forholde seg til.
De vil nok aldri innse hvor pinlige de er, så det er på høy tid med en aldri så liten revolusjon. Ikke nødvendigvis væpna og radikal, men kanskje med mål om direkte demokrati og kanskje krav om etterrettelighet og å avstå fra eiendom og særinteresser. Som grekerne før, de skjønte noen ting flere tusen år tilbake.
Men det betyr jo bare at historien gjentar seg, igjen og igjen. Sukk.

2 Likes

«-Faste utgifter? Mener du Netflix?»

Bent Høie 2020, kolorisert.

1 Like

I 1974 skreiv Tor Åge Bringsværd denne til kunstnaraksjonen. Det er grunnar til at eg laga ein ny versjon. https://www.youtube.com/watch?v=G0Gk2pcMalo

1 Like

Det triste er at så få står opp og slåss.

Utelivsbransjen har siden vanviddet startet fjernet bord, skiltet på dass og overalt, teipet, vasket, gnikket og satt fram bøttevis med antibac.

Sluttstasjon konkurs og tapte arbeidsplasser.

Kunne da like gjerne stått opp for seg selv og arbeidsplassen og ihvertfall få livet ødelagt stående “Som en mann”

5 Likes

Du er inne på noe sentralt her. Spørsmålet er altså hvorfor så tilsynelatende få protesterer.

En mulighet er selvsagt at de rammede bransjene frem til nå har kunnet overleve på redningspakker, momsfritak o.l. Mange har sikkert også trivdes med å være permittert. Men etterhvert som kassa går tom, og konkursene begynner å komme på løpende bånd, vil kanskje flere våkne opp og begynne å stille spørsmål ved tiltakene.

Det blir ikke mange konkurser i 2020, for nå “avtar smitten” (akkurat i tide til Black Friday og julehandelen, som spådd), og det blir trolig lempet på restriksjonene.

Men når den varslede tredje bølgen kommer, tidlig i januar, kommer også de virkelig strenge og mer langvarige inngrepene. Og det er trolig da konkursene begynner å hope seg opp. Utallige små og mellomstore firmaer kommer til å gå konkurs, og restene blir kjøpt opp på billigsalg. De største selskapene vokser seg større, kjøper opp og utkonkurrerer de små, og vi får i løpet av det neste tiåret en mer strømlinjeformet verden, hvor Amazon og et par dusin andre multinasjonale selskaper blir enerådende i sine respektive bransjer. Gunstig for Jeff Bezos og resten av de ultrarike (som allerede har mangedoblet sine formuer under “pandemien”); svært ugunstig for de fleste andre.

2 Likes

Folk protesterer men mediene rapporterer selvsagt ikke for det skal jo virke som om folk er med på tullet og om de da ikke rapporterer om protestene så vil folk tro at de er eneste om å ville gjøre det og heller la være.
At de åpner i tide til Black Friday er nok like mye tilfeldighet som at bølge 2 og 3 ble varslet om på forhånd (tror det var i Mai allerede, om jeg husker rett). Det er ren tilfeldighet at de rike blir enda rikere når folk flest lever seg gjennom kriser.
Du vet jo hva som sies om tilfeldigheter som til slutt utgjør et mønster :wink:

1 Like

Kjedenes tidsalder?
Det er nok ikke så pent. Det er nok våre nasjonale aktører som må vike for de internasjonale kjeder.

Dette er en klar repetisjon av Arbeiderpartiets kamp mot industrien i Norge på 70 tallet. Det gikk bra i opinionen ettersom flertallet da var arbeidere som var innbilt at de var det utvalgte folk, men se, det var de ikke. De kunne byttes ut med arbeidere fra andre land.

Noe parti som jeg vil støtte må ha klare vedtak på hvordan man holder internasjonale økonomiske støvsugere ute av landet.

Noe som har ergret meg mye det siste året er Oslos busstoppesteder. Der har de satt opp massive reklameplakater som bryter opp fortauet and pøser på med propaganda.
Det er firmaet J Decaux med clear channel som står for dette.
Decaux fra Lyon, har hatt sin suksess med å installere hva de kaller gate arkltektur. De fikk tillatelse til å sette opp faenskapet sitt fra Oslo Byråd da de installerte bysykler. (en grunn til at jeg har begynt å elske sparkesyklene) Og i år har vi sett dette samarbeidet for fullt. Reklameskiltene deres har vært fulle av corona propaganda. Også FHI har brukt plakat plassene. Hvordan har hvem råd til dette? Det er nok vi som betaler.
Og i disse dager - mens flyselvskapet norwegian forbereder konkurs, kan vi se at de reklamerer for Wizz Air !! Hvilken frekkhet.

2 Likes

Covid 1984 kom nok som en overraskelse på oss alle. Og det har avslørt at vi er fullstendig forsvarsløse ovenfor dem, da vi ikke har noen organisasjoner som oppfatter dette som deres oppgave eller felt.

Vi burde ha en front mot legemiddelselskapenes makt.
For 10-15 år siden tenkte våre gode hoder at dersom man bare avslører feilene som gjøres i vårt system så er det nok, da vil systemet rette opp feilene. Men nei det gjøres ihvertfall ikke når det gjelder legemidler. Den lange historien om hvordan de har sneket kvikksølv inn i folk for 200 år er da ingen msm som vil fortelle. At kvikksølv ble forbudt for tannlegene her landet å bruke er en skjebnens ironi, det var ikke helsedirektoratet som gjorde det, men miljøverndirektoratet. De forbød bruket generellt og det fikk innflytelse over tannlegene.

Det er flere store saker som man kan fronte for å ta dem. Den største saken vil være å starte ett statlig legemiddel selskap som produserer alle kjente gode produkt og som starter med forskning.

Gå imot monopol statusen som de har tilegnet seg på visse felt. (Kreft behandling.)

Fjerne codex alimentarius som har som motiv å underlegge alle eksisterer planter med kjente legende egenskaper deres kontroll.

Og å holde rede på deres rulleblad er ikke noen virksomhet for amatører. Det må nok profesjonelle bibliotekarer til.
Ikke minst burde man ha advokater som er i stand til å fronte deres som stadig sørger for at de slipper unna søksmål. Dette kan generere penger til fortsatt forfølgelse.

3 Likes

Ja men i og med at det er mye gjeld ute å går så kan konkurs idag medføre personlig konkurs. Og det er en personlig tragedie iblant. Miste jobben kan resultere det det samme opplegget men konkurs ja…

Interessant artikkel nedenfor som er relatert til emnet. Det er flere nyere undersøkelser som skribenten sammenfatter. Et emne i tiden.

Uhåndterlig gjeld øker risiko for selvmord – en usystematisk oversikt

Sist oppdatert: 29.06.20

Oppsummering og konklusjon

Oppsummert viser denne gjennomgangen at:

Gjeld – særlig usikret og/eller uhåndterlig gjeld – er en sterk risikofaktor for selvmord, helt opp mot tidoblet risiko i noen grupper (Hongkong).

Koronakrisen vil anslagsvis føre til mellom 41 og 90 flere selvmord i Norge som følge av økt husholdningsgjeld, skriver Arne Holte.

Funderer på hva som skjer med den ekvasjonen om korthuset raser…

Bra artikkler i emnet.

Etter korona

Med koronakrisen er bildet dramatisk forverret. Tre uker etter at regjeringen stengte ned landet, hadde 192 000 husstander (8 %) med rundt 420 000 personer tydelige økonomiske problemer. I mars fikk rundt halvparten inntektsfall, 18 % med en tredjedel eller mer. I alt 182 000 av disse husholdningene sliter nå med å betale regninger. ++ :see_no_evil::flushed:

1 Like

Vi hadde en slik lov, grunnloven heter den, straks paragrafen mot at Frimureriet ikke hadde adgang til vårt land ble opphevet så var løpet kjørt. i dag har de kuppet de 23 000 øverste maktstillingene i landet :frowning:

Jesuittparagrafen var en bestemmelse i Norges Grunnlov § 2 som var i kraft fra 1814 til 1956 som nektet jesuitter adgang til landet sammen med et forbud mot «munkeordener»/Frimurere.

1 Like

Nedstengningene har ikke vitenskapelig eller medisinsk grunnlag, overlevelsesprosenten av viruset er på godt over 99%, og gjennomsnittsalderen av på de som omkommer er lik eller nær gjennomsnittlig levealder i landet. Nedstengningene blir da helt feil tiltak når de rammer de som ikke er i risikogruppen, det er risikogruppen som skal være tiltak for som ekstra skjerming.

Dette burde danne grunnlag for et massesøksmål fra kulturlivet og næringsliv ellers som er rammet av nedstengningene. I en rettsak vil saksøker og saksøkte stille med sine eksperter på pandemier, og tall og statistikk som ikke blir gjengitt av MSM blir gjennomgått.

Ordskiftet i rettsalen må bli det mest interessante som har vært i en norsk rettssal på mange år. Etter rettsaken må dokumentene gjøres offentlige, og hva vil jury og fagdommere komme frem til? Har vi et rettsvesen som vil stille makthaverne til ansvar og dømme dem, eller er det den del av makten? Det vil en slik rettssak vise.

5 Likes

Først så innfører Byrådet full skjenkestopp under denne såkalte “sosiale nedstengningen”, noe som rammer tusenvis av arbeidsplasser. Deretter hyler det samme Byrådet om hjelp fra regjeringen til å redde de samme arbeidsplassene. Får mer og mer følelse av at disse arbeidsplassene ofres på bekostning av en iver etter å vise “handlingskraft”.

3 Likes

Utdrag av transcript om starten
Se Corbett videoen :

In 2006, a 15-year-old high school student from Albuquerque, New Mexico won third place in the Intel science and engineering fair for her project on slowing the spread of an infectious pathogen during a pandemic emergency. Using a computer simulation that she developed with the help of her father, she argued that in order to slow the spread of the disease, governments should implement school shutdowns, keep kids at home and enforce social distancing.

Incredibly, that third place high school science fair project can be tied directly to the lockdown policies being implemented by governments around the world today.

You see, that father that she developed her computer simulation with was no average doting dad, but a senior researcher at Sandia National Laboratories who at that time was working on pandemic emergency response plans for the US Department of Homeland Security.

His proposal to implement school shutdowns and, if need be, workplace shutdowns in the event of a pandemic emergency was developed at least in part in response to his daughter’s high school project.

Videoen What NO ONE is Saying About The Lockdowns
https://www.corbettreport.com/lockdowns/

2 Likes

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.