Nyheter MDTV Forum Om Doner

Hysj-hysj om ny amerikansk spion-radar til Finnmark


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/03/hysj-hysj-om-ny-amerikansk-spion-radar-til-finnmark/

Norske myndigheter vil ikke gi noen opplysninger om transporten av en ny amerikansk etterretningsradar til Vardø, skriver journalisten Bård Wormdal på NRK.no. Wormdal skriver videre: På havna i Vardø har en spesialtransport kommet direkte fra Portland i USA, med deler av en militær radar. Lasteskipet som har fraktet radaren er det største som noensinne har…


#2

Det æ’kke noen spion-radar. Det er en del av det såkalte “rakett-skjoldet”, som må ha minst fire baser for å fungere etter planen. Det ble en del diskutert, da Polen fikk utplassert sitt.

  • Cued by powerful surface-based radars and guided in its final moments by a tip-mounted sensor, the GMD works by literally striking an incoming rocket when both interceptor and target are traveling four miles per second or faster. Everything has to work perfectly for the interceptor to hit its mark.

#3

Det høres ut som det farligste stedet å bo i Norge er i Vardø (som altså er Russlands bombemål nr 1 i Norge og evt også Russlands bombemål nr 1 i hele Europa). Denne radar er basert på en egen avtale mellom Norge og USA, en avtale som fortsatt vil gjelde selv om Norge feks skulle melde seg ut av NATO. Hele Norge må nå betraktes som å være en USA base.

Bare for å nevne det: militærøvelsen Northern Screen i 2018 som foregikk med hangarskip og som hadde bombemål bla i indre Troms var en egen militærøvelse kun mellom Norge og USA og var ikke en del av NATO-øvelsen Trident Juncture (selv om begge øvelsene foregikk samtidig). Det er godt mulig at øvelsen Northern Screen provoserte Russland langt kraftigere enn øvelsen Trident Juncture (ved at Nothern Screen bla simulerte et flyangrep og militært angrep på Russland i indre Troms).


#4

Mainstream-journalistikken har en egen mainstream, som er 100% konform, og en litt mer spennende randsone. Wormdal gjør det verdt å bla innom NRK en gang i blant.


#5

Så det handler ikke om at også blind høne finner korn?