Nyheter MDTV Forum Om Doner

Hvordan gikk forhandlingene mellom Italia og Kina?

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/03/hvordan-gikk-forhandlingene-mellom-italia-og-kina/

Kinas president Xi Jinping var på et par dagers besøk i Italia og målet var å knytte Italia som første G7-land til det store silkeveibeltet og å undertegne en serie med andre avtaler. Både USA og EU-kommisjonen la press på Italia for å stoppe avtalene, og Italias regjering var splittet. Legas Matteo Salvini var imot…

3 Likes

USA var engang den største produsenten av varer til forbrukere, men har nå lagt produksjonen og dermed også kompetansen til sivil produksjon til bla Kina. Derimot er den amerikanske krigsvåpen-industrien vokst til det største industrien også i verden, med 3,2 millioner ansatte i det amerikanske militære. Det er klart at da må de ha høye militære spenninger og pågående kriger for sysselsettingens skyld.

Krigsvåpen-industrien har også en enorm sivil underleverandørindustri, som leverer alt som krigsvåpen-industrien ikke produserer selv. Som kulelager, akslinger, tannhjul, elektriske kabler, signalkabel, fiberoptikk, elektroniske komponenter, glass, metall, kjemi etc. Ikke rart at mange amerikanere ikke protesterer mot bevilgningene til forsvaret når det er deres arbeidsgiver.

Militær keynesianisme, at staten øker forsvarsbudsjettet for å holde hjulene i gang når økonomien stagnerer har vært i bruk siden 50 tallet i USA. USA har feks lagt krigsvåpen-produksjon til stater med høyest arbeidsledighet. Det militær-industrielle komplekset har nå så stor makt at det er bare en økonomisk kollaps som kan stoppe dem.