Nyheter MDTV Forum Om Doner

Hvem skal eie det offentlige rommet?


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/02/hvem-skal-eie-det-offentlige-rommet/

Av Øyvind Andresen. En av verdens rikeste menn, kunstsamler og Orkla-eier Stein Erik Hagen, har vært på «hippie» -festivalen Burning Man i Nevadaørkenen. Det var en venn av Hagen: den omstridte «menneskerettighetsaktiviten» Thor Halvorssen i Oslo Freedom Forum, som ringte og hadde to ledige plasser. Med seg fra festivalen hadde Hagen en av de mest spektakulære…


#2

Den første som gjorde dette i stor stil, var Christian Ringnes, som kjøpte velvilje frå Oslo kommune gjennom ein vedvarande straum av “gåver” i form av ulike statuar frå firmaet han er leiar for - og som toppa seg med den notoriske “Ekebergparken”. Dermed er Stein Erik Hagen ikkje den første på lista over slike filantropar. Denne formen for filantropi skriv seg elles frå USA, der dei tidlege oligarkane som Rockefeller, Carnegie og andre finansierte og grunnla ulike høgskolar og universitet, like mykje for å få kontroll med det “intellektuelle mellomlaget”. Eit av dei største konsertlokala der borte er som kjent Carnegie Hall.


#3

Dette er ulike uttrykk for kapitalismens grenseløse eierskap. Det som gjør at mindre enn 1% eier mer enn 99% av verdens befolkning.