Nyheter MDTV Forum Om Doner

Hvem kjøpte den enorme gjelda på 4,2 billioner dollar?

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/11/hvem-kjopte-den-enorme-gjelda-pa-42-billioner-dollar/

Tips: Alle unntatt Kina. De siste 12 månedene har USA økt sin gjeld med 4,2 billioner dollar. (Det er 4.200 milliarder, eller tre og et halvt norsk oljefond ved dagens kurser.) Mestebarten av gjeldsøkninga, 3,75 billioner, er kommet på gjennom koronakrisa, altså siden mars 2020. Dette skriver Anti-Empire. Den utenlandske andelen minker, særlig Kinas Kina…

7 Likes

Bra artikkel steigan linker til. Om nå private aktører eier USAs gjeld i alt større grad så burde det minske USAs uberoende og handlingsfrihet. Dvs debt bondage.

Screenshot_20201122_081742_com.duckduckgo.mobile.android

3 Likes

Det er mer enn et innenlandsk pyramide-spill, det gjelder hele petrodollar-sfæren.
Det er fullt mulig å lese det meste som har skjedd siden USA gikk ut av Bretton Woods, som en resultat av dette.
Det første vi merket var olje-krisen, men med vårt eget olje-eventyr, havnet vi på en annen kant av bordet.
At vi pumpet olje til spott-pris, for å resikulere petro-dollar, gir bare mening, dersom vi alt har investert for mye i det. Hvis vi ikke løsriver oss, vil vi få svi verre enn amerikanerne.

4 Likes

Men vi trenger USAs militære kapasitet for beskytte land i Arktis og Sydpolen. Utover all olje til havs. Og beskyttelse koster penger og bruk av dollar er i den pakken. Min tanke…

1 Like

Hvor har du det i fra? Det er ikke argumenter som promoteres.

Jeg bodde 1-2 år på Svalbard. Og der er problemstillingen Russland vs Norske rikedomar langt ifra fastlandet mye mer aktuell. Min konklusjon, uten USA risikerer vi å miste hinsides store rikedomar i naturresurser. Vi har ikke militær kapasitet for krigføring i arktiske strøk eksempelvis. Men alternativet kan jo vare problematisk det også (ironi).

Det må være et utslag av lokalpatriotisme. Jeg kan garantere at fastlands-nordmenn ikke har det på samme måte.

Nå snakker vi om verdier for millioner av kroner til var og en i kongariket Norge. Ifølge folk fra UNIS (universitet) der oppe i Longyearbyen så resulterer teknikutveckling og varmere klima i at vi kan utvinne mer “gull” i arktiske strøk billigere og enklere. Hinsides med penger og det betyr mer penger til pils til deg og meg eksempelvis og det er et bra innsalg. Personligen så skulle jeg vilje gjøre en parkeringsplass av den plassen men det er en annen historie. Norge forresten et av de få land på planeten som gjør krav på mark på både syd og nordpolen sa noen. Hvorav vi bør betale beskyttelse til USA. Og krige når de vil det…:see_no_evil: Igjen, vi har ikke militære muskler til å beskytte de naturressurser vi har fått 100% ufortjent (den siste er viktig).

Her ser du et innenlands pyramide-spill- som kan gi internasjonale virkninger:

1 Like

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.