Nyheter MDTV Forum Om Doner

Hvem kan stoppe Nicolai Tangen?

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/06/hvem-kan-stoppe-nicolai-tangen/

Av Øyvind Andresen. Nicolai Tangen representerer den søkkrike internasjonale finanseliten. I Norge er han den viktigste markedføreren for bruk av skatteparadis og andre spekulative finansielle virkemidler. Tangen flytter gradvis fram sine posisjoner i det norske samfunnet gjennom kalkulerte manipulasjoner. Han har blant annet fått Norges Bank til å anerkjenne bruk av verdens verste skatteparadis Cayman…

4 Likes

demokratiet i dette landet
Var det ment ironisk? Sannheten er vel heller at så lenge folk fremdeles fortsetter å tro på den løgnen som blir kalt for «demokrati» vil det aldri skje noe.

4 Likes

En sak er Tangen egne midler som forvaltes av fondet. Her er han jo i grunn en kunde hos seg selv.

Men vel så viktig er vel hans aksjer i selve forvaltningsselskap som forvalter klientenes innskudd?
Her synes jeg det er interessant at han måtte gå med på å redusere sine 76%? ned til 43%…hvorfor det?
Hva i all værden skal det tjene til, annet enn en kvantifiserbar justering ned. Han skal altså eie nesten halvparten av et selskap som skal håve inn penger fra forvaltningen av fondskundene? Både 1-2% av kapital, men viktigere, 10-20% incentivfee av resultat.

Banalt, og ofte er det greit å holde det enkelt; når Tangstad og co i oljefondet vurderer å kjøpe aksje x… noen dager før traderne får beskjed om å starte allokeringen, vil jo herr Tangstad allerede vite det. Hans nestkommanderende i Ako capital virker å være nokså nære folkene i Gabler… man behøver jo kun en liten bit info, så kan Ako capital begynne å handle litt i samme aksje. Eller i indeksen aksjen er vektet mot - den vil også flyttes når oljefondet begynner å kjøpe -…

Når Tangen er ferdig med å fjærne oljefondet (min helt ukvalifisert og konspiratorisk påstand) fra eierne - oss - så kan han heve gigautbytte fra sinec43% i ako capital, benytte opsjonen han helt sikkert har, til å kjøpe de han kvittet seg med nå. I tillegg har han selvfølgelig fått øket sin private kapital.

Hvorfor får han eie en konkurrent til oljefondet. AKP capital skulle vært lagt ned. Så fikk han og teamet starte opp igjen, når han er ferdig i fondet.

Alternativt kunne jo aksjedelen av fondet (hele 70%) brukt ako capital som ekstern forvalter, så hadde myndighetene og Tangen sluppet å blamere seg selv samt fondets renommé i finanssektoren. Med størrelsen fondet forvalter i aksjer kunne de forhandlet ned betalingen signifikante

Vil eller bare benytte anledningen til å takke for en utmerket nettavis.

2 Likes

3%-regelen betydde i praksis at hvert år går penger fra statsbudsjettet til oljefondet. Helt ufattelig. Norge kan ikke bruke av oljefondet uten å bryte 3%-regelen.
Vi trodde at 3%-regelen betydde at vi bare kunne bruke 3% av oljefondet, ikke at 0% av oljefondet allerede var > 3% av oljefondet. Men det er sånn systemet er.
I realiteten, vi sparer og sparer. Så forteller Solberg at “vi må begynne å spare”

1 Like

Forsmedelig. Jeg bruker å si - halvt på spøk-at fondet allerede er stjålet, vi har bare ikke forstått det enda.

3 Likes

Det burde bygges noen gigantiske pyramider på Hardangervidda så framtidige generasjoner kan leve av fotturister. Og vi vil aldri bli glemt. Noe som syntes å være rett rundt hjørnet nå

Tre helikopter på hver stein. Bare synd på fredelige molteplukkere .

1 Like

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.