Nyheter MDTV Forum Om Doner

Hva vil Donald Trump og Vladimir Putin avtale om Syria?

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/07/hva-vil-donald-trump-og-vladimir-putin-avtale-om-syria/

Av Pål Steigan. Donald Trump og Vladimir Putin skal møtes i Helsinki 16. juli 2018, og det er ingen tvil om at de blant annet kommer til å ha en grundig diskusjon om Syria. Trump arvet krigen mot Syria av sin forgjenger Barack Obama, og han har for lengst innsett at dette er en krig…

2 Likes

Hvis det ikke er palestinerne, så er det vel kurderne da. Ikke for at det gjør så mye, siden de er så splittet at de trenger å rense ut sine indre motsetninger i fred. Det kan Syria tilby.

Kommer Trump til å trekke ut alle 35.000 amerikanske soldater som i dag er stasjonert i Tyskland? Eller er det noen som fortsatt frykter at en slik tilbaketrekking vil føre til at Russland kommer til å invadere og okkupere Tyskland og at Russland deretter kan komme til å angripe USA? (Slik man hevdet i Sovjet tiden). Og man frykter vel heller ikke lenger at ny-nazister el skal kunne gjennomføre statskupp i Tyskland for å gjenopprette Nazi-Tyskland? Alle USAs atomvåpen bør vel kunne være tilstrekkelig til å kunne beskytte USA mot andre land uten at USA trenger å ha baser over hele kloden? Og tenk hvor mye penger USA kan spare på å legge ned sine baser i andre land.

Hvis USA nå avslutter krigen i Syria og legger ned NATO, så bør kanskje Trump få tildelt Nobels fredspris? EU fikk fredsprisen i sin tid til tross for at EU-land var med på å bombe Jugoslavia og deretter Libya. Obama fikk fredsprisen for sin intensjon om å skape fred.

3 Likes

Den der nobels fredspris tror jeg blir mer og mer uniteressant i den nye verdensordenens bilde. Etter hvert som vesten trår tilbake får de nå bare ha prisen sin. For Norges del brukes den mest til å smiske for USA imperiet. Ellers har du noen interessante betraktninger. Det å legge ned Ramstein ser jeg på som ikke helt uproblematisk. Merkel, og hennes fjertefølje (bla Erna), må bort skal det skje noe. Men for all del - det kan gå fort i svingene når det først løsner. Trump ser nok pengesluket med basene og har vel muligens tenkt å prøve å tilegne seg makt nok for å legge om hele det militære systemet. Derfor satser USA på rommet som base. Enn så lenge flåtestyrken er “sitting ducks” er det ingen lystelig sitasjon å være i.

1 Like