Nyheter MDTV Forum Om Doner

Hva var poenget med Klassekampens reportasjer fra Hviterussland?

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/09/hva-var-poenget-med-klassekampens-reportasjer-fra-hviterussland/

For en del år siden så jeg en dokumentar om det militærkuppet USA gjennomførte i Guatemala i 1954. Den viste blant annet at USA-journalister ble møtt av CIA-agenter som satte dem i kontakt med de «rette» personene i Guatemala (les de som var delaktige i kuppet) straks de landet på flyplassen der. Slik sikret USA…

3 Likes

Ja, der er altid repræsentanter for den hvide-russiske minoritets-opposition, de vestlige medier interviewer - og de fremstilles følgende som repræsentative for hele den hvide-russiske befolkning. Den samme opinions-manipulerende metode, brugte de korrupte mainstream medier i Østeuropa under “revolutionen” i 1989, hvor de, i alliance med et fåtal af CIA-organiserede og mobiliserede femtekolonne-marionetter, fik bildt den amerikanske og europæiske befolkning ind, at disse vestlige lakajer var repræsentative for hele den polske, ungarske, tjekkoslovakiske, østtyske, rumænske, og senere i år 2000, serbiske befolkning og deres ønske om forandring. Ja, naturligvis skal ethvert samfund udvikle sig politisk og socialt. Og hvem husker ikke for sidstnævntes vedkommende, “Otpor”- og “Studenterbevægelsen” B-92.
Men efter den kontrarevolutionære udvikling i Østeuropa, kunne den brede, tavse befolkning som bekendt, gå ad helved til, opleve af få de samfundejede, statslige virksomheder privatiseret af uden- og indenlandske oligarker, få raseret det deres velfærdsrettigheder, og se sig selv som tiggere, stående med hatten i hånden. Ikke underligt, at negative sociale fænomener som fx kriminalitet derefter florerede i Østeuropa.

  • Og det er præcis en sådan udvikling, der venter hvide-russerne, hvis den udenlandsk finansierede og mobiliserede opposition kommer til magten.
    Og læg mærke til: Som i Østeuropa i 1989 og Serbien år 2000, hører vi intet, absolut intet om hvilke konkrete politiske programmer, “oppositionen” vil fremlægge, kun abstrakte floskler om, at den “vil indføre demokrati” og “vil diktaturet til livs”.
3 Likes

Det skal præciseres, at “Otpor” og B-92 i Serbien, ikke var konstruktive oppositioner, men som de øvrige i Østeuropa, og i et hvilket som helst brændpunkt i verden derefter, betalt finansieret og koordineret af Vesten, primært af CIA.

1 Like

Den siste reportasjen som sto på lørdag, altså i går, handlet om Lukasjenkos tilhengere - som stort sett er å finne på landsbygda. Det var ingen tvil om at Lukasjenko står sterkt der.

Poenget må være at det er interessant for folk å få vite hva som skjer - i et land midt i Europa - der opposisjonen blir fengslet og forfulgt (også før det siste valget), der presidenten har sittet ved makta siden 1994, og der det åpenbart har foregått valgfusk over en lav sko, særlig ved det siste valget. Det er det siste, valgfusket, som førte til opptøyene. Men det er kanskje uvesentlig for deg med demokratiske og åpne valg? Regner med at det ikke er så viktig for Birkelund, i og med at han ikke nevner det i innlegget sitt.

1 Like

Finnes ingen bevis for valgfusket, men hvis den vestlige elite-eide media påstår dette, så regnes det som 100% sant, eller kanskje like sant som masseødeleggelsesvåpnene til Irak, som Bush omtaler her.

200 000 demonstranter betyr at 2% av befolkninga demonstrerer, og det er vel ikke demokrati at disse skal bestemme landets framtid?

2 Likes

Lukasjenko har drevet og undertrykket opposisjonen i mange år. Det finnes ikke «bevis» for valgfusk, fordi internasjonale valgobservatører ikke har sluppet til. Jeg ville tro at det ville være i Lukasjenkos interesse å slippe dem til, for å motbevise de mange beskyldningene om fusk og fanteri ved de siste valgene. Når han ikke gjør det sier det iallefall meg noe.

Demostrantene i Hviterussland har vært fredelige. Politiet har vært brutale, og de viktigste opposisjonelle er fengslet.

Dette handler ikke om demokrati, og det har aldri handlet om demokrati når USA har støttet opposisjonen med penger/våpen!
Dette er storpolitikk og det handler om å flytte den kommende krigen bort fra sine egne områder, og så nært Russlands grenser som mulig.

Norge, Finland, Estland, Latvia, Litauen, Hviterussland og Ukraina er randsoneland, dvs. disse landene er slagmarka i en storkrig mellom NATO/USA og Russland. Du vet like godt som meg at ingen ønsker å føre krig på eget territorium, og stormaktene USA, England og Frankrike er de eneste som har militær kapasitet nok til å flytte krigen bort fra eget territorium. Det vi ser nå er forberedelsene/oppbyggingen til en storkrig, en storkrig som vil bli katastrofal for randsonelandene.

3 Likes

Norge ligger i randsonen, og ved en krig er det nettopp i randsonelandene atomvåpen vil bli brukt. Sett med amerikanske, franske og engelske øyne er det selvfølgelig en kjempefordel føre krigen mot Russland i disse landene. Og er du villig til å bruke atomvåpen mot ditt eget land, gjøre Norge om til et kjernefysisk ragnarok, bare for å beskytte ræva til den morderiske, krigshissende franske, engelske og amerikanske eliten? Er du virkelig villig til å ofre/svikte ditt land på denne groteske måten, Erland?

1 Like

Og her er et lite foredrag med mannen som informerte både Ronald Reagan og Mikhail Gorbatsjov om konsekvensene ved en atomkrig.
Lytt og lær!

2 Likes

Det gjør jo det, ifølge hviterussiske opposisjonelle. Men de er kanskje betalt av CIA for å si det??

Jeg er ikke sikker på om du er i stand til å finne dokumentasjon på at USA har støttet opposisjonen med penger og våpen? VÅPEN?

Sånne greier er jo alltid, mer eller mindre, også storpolitikk. Enig i det. Sånn er verden. Men først og fremst handler det om at opposisjonen krever åpne og gjennomsiktige valg der alle borgere og partier har en fair sjanse. Både du og Birkelund hopper elegant over dette (viktigste) poenget.

Barnelærdom :grin:

Noen naive sjeler tror nok dette, men dette handler om å innsette en regjering som USA kan kontrollere, og etter dette flyttes militært materiell inn i Hviterussland og opp mot den russiske grensen.

Historien viser at dette har skjedd i alle randsoneland, og alle som har vært i forsvaret vet meningen med en militær styrkeoppbygging opp mot et annet lands grenser.

General Robert Neller, sjefen for USAs styrker i Norge, talte til de amerikanske troppene i Norge; Det alvorligste er at han mener vi står foran en storkrig, det han kalte «a big-ass war». Det andre er at han sier at USAs styrker i Norge er en del av forberedelsene til denne krigen, noe flere har advart mot, stort sett for døve ører. Og det tredje er at disse styrkene også er en del av en informasjonskrig, som forberedelse til storkrigen.

Nå har jeg lagt fram fakta, mens du spyr ut så mye dritt at man skulle tro du var en del av denne informasjonskrigen.

4 Likes

Du må ha skulket mye siden du ikke forstår kosekvensene/realitetene.

1 Like

Birkelunds innlegg vitner om manglende forståelse for virkeligheten i tidligere Sovjetiske republikker. “Matematisk” beregnet solidaritet, vitner om det.
Oppslutning om demonstrasjonene i Minsk har vært på 100-200’ i helgedagene. Men det har også vært store demonstrasjoner i andre byer som Brest, Kobrin, Baranochi, Slutsk og andre større byer, mest i vestlige deler av landet. Dessuten har det vært massestreik ved store fabrikker som MAZ, MTZ og andre, hvor gjennomgangsparolen har vært: «Мы его не выбирали» (vi valgte ikke deg). Twitterbildene taler for seg:
https://twitter.com/tutby/status/1294180483895525376?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1294180483895525376|twgr^share_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.themoscowtimes.com%2F2020%2F08%2F14%2Fbelarus-factory-workers-hold-mass-walkouts-to-back-opposition-a71156
Birkelund burde vite at det ikke er tradisjon for å demonstrere på landsbygda, samt at godt voksne mennesker sjelden demonstrerer. De har det vanvittige Kreml-spøkelset i bakhodet, og er fornøyd bare de får mat.
Analyseinstitutter i Belarus og Tsjekkia har uavhengig av hverandre kommet frem til at Lukashenko fikk +/- 40%. Resten stemte for Thikanovskaya, hennes støttespillere Znak, Kolesnikova, Alexievich (nobelprisvinneren) og andre i koordineringsrådet.
Det som Birkelund ikke har fått med seg, er:
Krav om rettferdige valg, er et internt anliggende, uten kobling til utenlandske interesser (CIA-koblingen er udokumentert bløff!) Husk at i alle intervjuer gitt av koordineringsrådet, er kravet kun om rettferdige valg. Og: demonstrantene har vært ekstremt ikke-voldelige.
Det urovevekkende er Kremls innblanding. Putin har satt opp beredsskapsstyrker utenfor Belarus, klar til å rykke inn. Dessuten har Russland og Belarus innledet en stor militærøvelse med fallskjermjegere fra Pskov-regimentet. Og Titushkiene som angriper demonstranter (+KGB) er forkledde Wagner-militsia. Dessuten: Putins mål med hele “redningsaksjonen” er å tvinge Belarus inn som Russlands vestlige region (etter prosessen i Sochi i dag)

1 Like

Poenget mitt er at Hviterussere fortjener et rettferdig valg. Det er også rettferdige valg de demonstrerer for. Steigan sjøl har skrevet et sted at han ikke tror at valget var rettferdig, og han har også skrevet at opposisjonen har legitime krav. Men for Steigan, og deg, nulles dette ut ved at CIA aktivt har støttet opposisjonen med penger og sånn sett vært en driver for «enda en ny fargerevolusjon». Sjøl tviler jeg litt på om dette i det hele tatt har noen rot i virkeligheten. Javisst kan det hende at «vesten», både moralsk og med penger, har støttet opposisjonen, det er faktisk ganske sannsynlig. I såfall har de støttet en opposisjon som har vært kneblet i flere år, med fengsling og tortur, i et land i Europa som er det siste som har lovfestet dødsstraff i fredstid. Gjør CIA og di dette for å omskape dette landet til en amerikansk puppet? Jeg tror ikke det.

Vi kan gå til Ukraina for en sammenligning. Zelensky ble valgt, og han var neppe CIA sitt førstevalg. Her var det folket som bestemte. Zelensky vil først og fremst ha en løsning med russerne, og Poroshenkos leir hater ham for det. Men meningsmålinger viser allikevel at svært mange ukrainere vil ha nato-medlemskap.

Jeg kan bære over med at du beskylder meg for drittprat - mye verre er det at du mener at den hviterussiske opposisjonen er «naive» bare fordi de har andre synspunkter om tingenes tilstand enn deg, som sitter her på nisse-knausen og har fasciten på den geopolitiske ståa overalt i verden.

1 Like

Alle land burde hatt frie valg, men når vesten blander seg inn så handler det ikke lengre om frie valg. Hva med de frie valgene i Libya, Afghanistan og Irak? Og hvor fritt er valget i USA, der de kun har to ytre høyre-partier å stemme på?

Her er vesten, med sin overlegne moral, i ferd med å innføre demokrati i et annet land! Er det denne formen for demokrati du støtter, Erland?

demokrati

2 Likes

I praksis er Klassekampen en Nato-avis. Det finnes tre-fire amerikanske militære blogger som nøyer seg med å skrive om det som foregår på bakken av militære aktiviteter rundt Russland og HvitRussland. Lite politisk prat.
Det går knapt en måned uten at Nato-USA flytter fram sine militære posisjoner. Det aller siste vi kan lese om er dette: En USA-tank bataljon i Litauen står nå 15 kilometer fra hvitRusslands grense. 500 soldater,29 tanks og 43 Bradley.
Forsvarsministeren i HvitRussland,Khremin,roper alarm. Ingen interesserer seg for det.
Poznan i Polen har blitt offisiell amerikansk base med 635 soldater. Enorm militærøvelse,DEFENDER EUROPE 21,planlegges i mai-juni 2021 i Balkan og Svartehavet.
At det blir større militære konfrontasjoner mellom HvitRussland/Russland mot Nato er helt åpenbart. Spørsmålet er bare NÅR dette vil skje?
Absolutt ikke et spørsmål for Klassekampen.

4 Likes

Si fra om du trenger mer. Imens, kan jeg få minne om Venezuela og USA sin rolle for å iscenesette enda ett statskupp? Jeg valgte å hoppe over Grayzone og RT siden du og Olaf mener de er Russland agenter.

2 Likes

Erland spør deg om du kan finne dok. på at USA har støttet opposisjonen med penger. Det har du ikke hostet opp. Men etter gårdagens møte i Sochi, leser vi at Kreml nå støtter Lukashenko med 1,5 mrd. USD forutsatt at Belarus nå går inn som en region i Russland (les: fortsetter integreringsprosessen). Hvordan forklarer du at en president som ikke lenger har legitimitet (gjennom åpenlys valgfusk) mottar penger for at nabolandet overtar styringen? Jeg kaller det en politisk korrupsjon uten historisk sidestykke.

Nå har jeg ingen grunn til å påstå at valgresultatet i Hviterussland ikke er resultat av fusk, men jeg vil heller ikke si at fusket er så veldig åpenbart. Finnes det noen konkrete eksempler på hvordan fusket har foregått?
Eller er det bare noe som sier seg selv ut fra det oppsiktsvekkende valgresultatet?

1 Like