Nyheter MDTV Forum Om Doner

Hva skal vi leve av etterpå?

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/03/hva-skal-vi-leve-av-etterpa/

Lite vil bli som før når den pågående krisa er over. Etterpå vil være langt fra sånn som det var før. Men: Hva skal vi leve av, hva skal vi leve for og hvordan skal vi leve sammen etter koronaen? Pengemakta legger planer allerede. Det er like godt å begynne å tenke på det nå,…

Jeg har sagt lenge at innføring av en borgerlønn til alle under en viss intekt , er løsningen .Da kan folk summe seg , ta frem kreativiteten , og begynne å forme et nytt liv.
Noen vil dyrke jorda . Noen vil begynne med hjemmeindustri.
Litt etter litt vil samfunnet bli bygd opp igjen på handakraft og oppfinnsomhet.
Ingenting vil bli som før . Ingen vet hvor det bærer hen . Men alle kan gjøre noe.

Et imponerende gjennomarbeidet manifest fra Skotåm som han fortjener all respekt for. Men han er også Sentralstyremedlem i Rødt og da reiser det seg spørsmål: Rødt-ideologene i Klassekampen har jo i de siste årene lansert en hemningsløs framtidsoptimisme hvor den norske kapitalismen skulle forfines og fornyes i samforstand med Equinor og desslike. Havvind i verdensmålestokk. Marsdal jublet over den nye alliansen med Akers Røkke i Aftenposten.
Andre venstrepartier i verden har jo i flere år!!! varslet dette økonomiske krakket og de har også varslet mer imperialistisk krig.
Rødt-skribenter i Klassekampen har holdt seg med et totalt annerledes verdensbilde som er en kopi av Karl Kautsky anno 1910: fredelig imperialisme/kapitalisme.
Dette har jeg faktisk påpekt i snart femten år og verre og verre orienterte Rødt seg både i verdensøkonomi og verdenspolitikk.
I dag skriver både Geir C. og Skotåm om situasjonen som voksne realistiske analytikere og fortjener honnør. Men dette her har vi jo ikke sett spor av blant Rødtere i Klassekampen. Hvor mange partier finnes i Rødt?
Hvis jeg tar feil i dette,leser jeg gjerne et sitat som beviser det motsatte.

1 Like

Jag skulle vilja tala om invandrares förhållningssätt till viruset.

I Oslo (där jag huserar) ser jag nu förtiden BARA invandrare som tar kollektivtrafiken.
Antalet svarta och MENA som tar upp platserna är mellan 90-100% det känns som man befinner sig i ett annat land.

Ingen av dessa använder munskydd (jag gör det), och flertalet hostar öppet och regelbundet, vilket tyder på att de är smittade.

Jag skulle kunna ta tunnelbanan och jaga smittade invandrare och ringa >Polisen hela dagen om jag ville göra det (skulle ju ge bra inkomster till staten då boten i Norge för brott mot karantänen är på 20.000)

Det känns både provocerande och tragiskt att utlänningar skiter i smittans allvarlighet och dess dödlighet på äldre.

Ibland känns det som att de tänker “jag är ju ung så varför ska jag bry mig?”

Är det kanske därför som vi ser så många invandrare bland de döda i Sverige?
De bryr sig inte om sjukdomen, beror det på ignorans eller egoism?
Är detta en kulturell sak, bryr de sig inte om samhällsansvaret? Eller är det ngt. annat?
Har de redan ett så jävligt liv att de helt enkelt inte orkar bry sig?

https://www.flashback.org/t3111908p14290

Per-Gunnar Skotåm skriver at det er en helsekrise/pandemi som må bekjempes, men han skriver ingenting om årsakene til pandemien.

Kan overbefolkning være en av årsakene?
I naturen oppstår ofte stress og nye sykdommer når populasjonene blir for tette, sykdommen spres lett, og hele populasjonen bryter sammen til et minimum, før det hele gjentar seg på nytt i sykliske svingninger. Kan slike ting overføres til menneskeheten?

Kan nordmenns reisevaner være en av årsakene?
I løpet av et år er nordmenn på langt flere feriereiser enn andre land. Dette viste en undersøkelse som Momondo gjennomførte for en tid siden. Et av spørsmålene som ble stilt var: Hvor mange ikke-jobbrelaterte flyreiser ( tur-retur) har du foretatt de siste 12 månedene?

I Norge hadde 29% av befolkninga foretatt 5 eller flere reiser, tallene for de andre landene med 5 eller flere reiser var: Spania 8% - USA og Sverige 7% - Storbritannia, Russland og Italia 6%, Finland 4% - Tyskland, Nederland, Frankrike og Danmark 3%.

Per-Gunnar Skotåm skriver at det er en økonomisk krise, men han skriver ingenting om de fattige i Norge (10%) som har hatt en økonomisk krise i mange år! Tror ikke den økonomiske krisa rammer de fattige så hardt, de har jo en økonomisk krise 365 dager i året. Men, den økonomiske krisa rammer nok reisevanene til de velbeslåtte, den rammer flyselskap, hotellnæringen, restaurantbransjen, kafeer og barer der venstrevridde politikere koser seg med en drink eller kaffe latte på fritiden. Kanskje de venstrevridde sossene må kvitte seg med den rådyre Teslaen som de bruker for å redde jorden fra klimakrisen, og kun nøye seg med den trauste dieselbilen som de bruker når de skal til hytta eller på langtur med den svære campingvogna.

Per-Gunnar Skotåm skriver at det er en tillitskrise, men han glemmer at han og Rødt er en del av problemet, og mistilliten til venstresiden ser man i alle europeiske land.

Per-Gunnar Skotåm kommer også inn på klimakrisen, men gi meg et eksempel på hvordan klimakrisen rammer dagens Norge, og ett eksempel på klimakrise i andre land. Og prat ikke om vær, vind eller 100 års flommer for slike naturfenomen har ingenting med klima å gjøre. Det kan muligens komme en klimakrise i framtiden, og den viktigste årsaken vil da, etter min mening, være overbefolkning.