Nyheter MDTV Forum Om Doner

Hva kom ut av Paris-forhandlingene om Ukraina?

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/12/hva-kom-ut-av-paris-forhandlingene-om-ukraina/

Ukrainas president Vladimir Zelenskij har møtt Russlands Vladimir Putin til forhandlinger i Paris. Det var første gang de to møttes ansikt til ansikt. Til stede var også verten Emmanuel Macron og Tsysklands forbundskansler Angela Merkel. Møtet var en oppfølging av Minsk-avtalen, og det skjedde i det såkalte Normandie-formatet, som er kode for at det er…

4 Likes

Det faktum at de møttes, er da et stort fremskritt.
Jeg tror nok at ukrainere flest -er like møkk lei, som Frankrike og Tyskland er.

Hun har sannsynligvis “store helseutfordringer” som det heter i moderne dagligtale, og burde ha vært på AAP.


Tom Luongo skriver:
“It is Merkel, Macron and Zelensky that need something from Putin. Germany and France want Russia to rejoin Europe as a full partner. Both are setting the stage to lift the worst of the sanctions next year. It should not be lost on anyone that Crimea was brought up once by Zelensky during the presser and both Merkel and Macron brushed it off.”

3 Likes

“Yang said that there could be five major categories that led to the symptom: structural issues such as brain tumor or malformation of cerebral blood vessel; infection from virus, parasites or bacteria; cerebral vascular issues blocking blood circulation; serious nutritional deficits such as lack of amino acids, vitamins, and minerals; or an auto-immune disease whereby the antibodies attack part of the brain.”

Jeg ville gjette Parkinson’s

Skriver under på det.

Dette maset om det såkalte nazifiserte Ukraina, og at det er fascismen i Ukraina som er problemet, anser tydeligvis Putin som viktig. Til tross for at ytterliggående høyre-partier i Ukraina har helt marginal støtte, mindre enn i Steigans Italia, og kanskje nogenlunde likt med Nistads Norge. Ukrainere støtter ikke fascisme.

Det er underlig at Macron har engasjert seg i denne konflikten. Eller? Han har kanskje innsett at Putin
Støtter «de gule vestene»?

1 Like

Vi skjønner at Ukraina står Soros’ hjerte nært. Soros er nazi.
Ukraine har nok samme potensiale for nasjonal sosialisme som Tyskland. Tyskerne var svært velkommen i Ukraina. I tillegg er Odessa jødisk hovedstad, eller israelsk for å bruke det ordet.


Ukrainere som rase er hvitere enn tyskerne. De er like “nordiske”. Jentene er de peneste i verden.

At Ukraina har det samme potensiale for nasjonal sosialisme som Tyskland. Sikkert. Skal vi ta med Norge her også? Hva snakker vi om?

Det er samme: Ukraina-er-best-i-verden mentalitet.

Ukrainere som rase er hvitere enn tyskerne. De er like “nordiske”.

Norge sier jeg er deep state, og kan fort besette generalsekretær-stillingen i FN. Deretter kan Norge starte depopulation av verden i verste fall.


Jentene er de peneste i verden.

I en Ny-liberalistisk godhets posserende verden, slik som den vi lever i nå. Der opp er frem og bak er ned. Der er ikke engang det du skriver her en konspirasjons-teri.:clap:

Forstår ikke hva du mener.

Det overrasker meg ikke.

Gir denne setningen mening for deg når du leser den en gang til? Jeg forstår at du mener teori og ikke teri, det er ikke det som er problemet.

Har vi et kommunikasjons-problem her, Dias? Jeg tar høyde for at jeg sikkert ikke er verdens mest intelligente menneske - men uansett er jeg litt i villrede. Og hvis du vil argumentere med meg ber jeg deg ærbødigst om å ta hensyn til dette

Ja kanskje det, hvorfor ikke?

Som lykkelig singel og heterofil, mener jeg at jenter er de vakreste i verden.

Det kan jeg ikke svare på. Jeg synes hva du skriver er svært enkelt å forstå. Jeg kan ikke svare for hvordan du opplever det å lese hva jeg skriver.
Det kan være at du finner meg nedlatende. Det blir jeg alltid uten unntak hver gang noen bruker Ad hominem i en diskusjon. Jeg linker ved en definisjon. Skulle noe være uklart så må du bare si ifra. Så skal jeg finne flere linker. https://snl.no/argumentum_ad_hominem

1 Like

Takk for det.

Neivel. Jeg kan vel si at jeg er litt overrasket over den krasse tonen din overfor meg. Jeg skulle ønske at du vil komme med argumenter. Jeg synes for eksempel at jeg og Thormothr har en ganske grei tone, selv om vi er rykende uenige. Vi har alle et ansvar for at kommentarfeltet her skal være inkluderende, og interessant å lese for utenforstående. Og ikke minst at vi som poster her skal respektere hverandre. Jeg kan i skrivende stund ikke komme på noe som gjør at jeg og Dias ikke skal kunne lykkes i dette.

Jeg forstår ikke hva som gjør at blogger-kameratene Steigan og Nistad er så besatt på å repetere løgner om Ukraina som nazi-infisert. Som det er kommentert forøvrig her, så er nazi-infisering i Norge like ille, om ikke verre, for ikke å snakke om samme type infisering i Russland, hvor de også har reell makt. Nok om det.
Så til Steigans konklusjoner om hvem som tapte og hvem som vant. Zelenskys formål med å organisere forhandlingene, var å stake ut en kurs for fred (ikke å vinne en debatt). Og i så måte har han scoret flere poeng allerede, vel vitende om at forhandlingene vil fortsette neste år. Og det er i seg selv en seier, spesielt når vi vet om Putins egentlige hensikter med sin aggresjon overfor Ukraina.
Konkret oppnådde Zelensky enighet om følgende:

  1. En “all for all” fangeutveksling til nyttår
  2. Utvidelse med 3 nye områder for full våpenhvile gjennom utblokking av områdene mellom partene, samt demining i disse områdene.
  3. En forståelse for at M2-avtalen er fleksibel og moden for justering
  4. Et nytt Normandy-4 møte om 4 måneder.
    Og i mellomtiden vil den trilaterale gruppen i Minsk bli noe justert hva gjelder personell og fokusområder.

Dette kaller Steigan for et tap for Zelensky. Gjengs i den ukrainske pressen og blant demonstrantene i Bankova, ble det oppfattet som en seier, i den forstand at prosessen er gjort levende og at Zelensky ikke gjorde noe knefall for Putin.
Men hva inneholdt Putins seier? Ingenting. Det eneste han oppnådde var å bremse prosessen, all den tid han fortsatt ønsker krig mot Ukraina. Og det deltagerne hørte var ikke seiersrop, men fascisten og Putins personlige rådgiver Vladislav Surkov som brølte ut i raseri mot sin egen sjef om “at dette var vi ikke enige om”.
Hvis vi derimot ser på reaksjonene fra Russland, kan vi oppsummere dem via bloggen til den russiske forfatter Igor Chubais’ “Ekko Moskva” hvor han stiller spørsmål om hvilken rett Putin har til å kreve at Ukraina skal endre sin konstitusjon ved å føderalisere landet etter mønster av Russland? Videre stiller han spørsmål ved hvorfor 3 Ukrainske soldater ble drept mens det pågikk forhandlinger. Er det tegn på russisk forhandlingsvilje? Og til slutt reflekterer han om med hvilken rett Putin krever at Zelensky skal etterlve M2-avtalen fra Minsk i 2016, når alle vet at Russland var en av signaturstatene ved opprettelsen av Budapest-memorandumet i 1994. Etterlevde Russland sine forpliktelser etter den avtalen?
På denne og tilsvarende måter, begynner Russere å stille stadig flere spørsmål ved sin diktator.
Så ramser Steigan opp økonomiske statuser i hhv Russland og Ukraina. Her beveger Steigan seg på syltynn is. Er han klar over at mer enn 20% av den russiske befolkning nå lever under fattigdomsgrensen? Er han klar over at russisk BNP er på linje med Spanias? Og er han klar over at sanksjonene ikke bare svir økonomisk men hindrer helt nødvendige vestlige investeringer for å få økonomien på fote. Så til ukrainsk økonomi. IMF har nettopp godkjent et økonomisk reformprogram i Ukraina som de er særdeles positive til. Økonomien så langt i år innebærer en vekst på over 4%. Og budsjettet for neste år legger opp til ytterliger vekst med store investeringer i helse og utdanning, noe Russland blir stadig svakere på. Og i det siste halvåret har landets valuta styrket seg vesentlig i fohold til dollar og Euro. Fra å ha en kurs mot dollar på 27 UAH, er kursen nå under 24,50, og det er forventet ytterliger styrking neste år. Rubelen derimot ligger i dødvannet.

Til slutt en kort kommentar til bloggeren og RT-kopierer Bjørn Nistad: at Putin skal ha krevd at Zelensky må kvitte seg med ultranasjonalistene i Ukraina, har du overhodet ingen dokumentasjon for. Det ville være merkelig om Putin skulle ha instruert Zelensky om å eliminere ultranasjonalistiske “bander”, når vi vet at en av Putins nære venner er lederen av den ultranasjonalistiske motorsykkelbanden Nighthawks, som har langt større makt enn organisasjonene i Ukraina. Og - ultranasjonalistene overhodet ingen nøkkelposisjoner hverken i forsvaret, politiet eller sikkerhetstjenesten. Zelensky har puttet inn sine egne folk i alle disse ledende posisjoner.

1 Like

?
Alle jenter i Ukraine hvite og pene

Grunnen er sikkert litt sammensatt. For Nistad sin del handler det nok om at han elsker Russland. Når det gjelder Steigan handler det om hatet til USA. Personlig kan jeg godt forstå begge. Russland har en fantastisk kultur. Tolstoj og Dostojevsky er mine venner. Jeg forstår også Steigans posisjon, som er helt annerledes. Det kan godt hende han liker Tolstoj, men for Steigan er nok i bunn og grunn Tolstoj naiv, til tross for den genuine formuleringsevnen og kjennskapen og nærheten til det han snakket om.

Jeg tenker at Nistad har en kjærlighet til det russiske, mens Steigan ikke bryr seg om det. Her handler det om USA, som den store imperialistiske skurken i verden, særlig etter Sovjetunionens kollaps. For Steigan betyr ikke Russland noe mer enn at det representerer en eventuell kraft mot USA og NATO. Men han har sjøl sagt, på dagsnytt 18, at Russland har imperialistiske ambisjoner.

Personlig har jeg sympati med Steigan, i sin kritikk mot USA. Jeg er en gammel radikaler (selv om jeg aldri var i nærheten av Steigans AKP(m-l)). Jeg har også sympati med Nistad i og for seg.

Dette var ikke et svar på innlegget ditt, mer løse tanker.

2 Likes

Overlegent hva som helst her på berget. Typisk herrefolk.
Hitler hadde Waffen SS, fylt med ukrainere. Det var de beste soldatene, sammen med Waffen SS, rekruttert fra Norge og Finland (av naturlig grunner - i vinterkrig)


Russisk sjarme blir mere
-F**k you

Det er da vitterlig dere som har pusha Putin som den onde fyrst her, så da må han vel bety noe.
Du frykter kanskje for at Ukraina skal ta til vettet, og erkjenne hvem de er nabo til? Du vil heller at de skal fortsette å synke ned i elendigheten, sammen med sine dårlige venner?

2 Likes