Nyheter MDTV Forum Om Doner

Hva gjør ukrainske nazister i Hong Kong?

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/12/hva-gjor-ukrainske-nazister-i-hong-kong/

Ledende nazister fra Ukraina har deltatt i gatedemonstrasjonene i Hong Kong. Dette går fram blant annet av deres egne meldinger på sosiale medier. En av nazistene, Serhii Filimonov, skrev at «Hong Kong tok i mot oss som slektninger.» Nazistene fra Ukraina kom rett fra et kurs i gatekamper for regimeskifte i Kiev, et såkalt «akademi…

3 Likes

Hva er en “virkelig nazist” i forhold til en ikke virkelig nazist?

2 Likes

En “virkelig nazist” er rett og slett et menneske som er nazist.
En “ikke virkelig nazist” er de som er glad i landet og arbeidsplassen sin, og som har meninger den såkalte venstresiden ikke liker.

Hmm… Altså at en «virkelig nazist» ikke kan være glad i landet sitt og arbeidsplassen sin?

At en «virkelig nazist» rett og slett er et menneske som er nazist kan det imidlertid være noe i… men det gir jo ingen definisjon på hva en nazist er.

2 Likes

Jeg søkte litt på nettet. En nazist er en som tror på nazisme. Ikke at jeg ble noe klokere av den grunn. Det ser ut til å mer eller mindre kun blir brukt som et epitet https://no.wikipedia.org/wiki/Epitet. Altså en form for primitiv nedsettende skjellsord om de menneskene en ikke liker. Det gjør det vanskelig å forstå skillet mellom de som er av den typen som en “virkelig” ikke liker og de som er den… andre typen.

Hvis noen har en god definisjon på forskjellen mellom en “virkelig” nazist og en “uvirkelig” nazist. Så hadde jeg satt pris på å bli opplyst :thinking:

2 Likes

Hvis du er glad i landet ditt så gjør du det som er godt for landet og dets innbyggere, og er du for et nazistisk diktatur så kan du ikke være mye glad i landet ditt.

Nazist = Landsforræder + pluss mye annet rart.

I mitt hode er en nazist en som likte eller liker Hitler, politikken hans og kulten, med dertil hørende hakekors og andre symboler. En nazist er rett og slett en som mener at Hitlers politikk i utgangspunktet var riktig og bra. Altså er nazisme en germanske variant av fascisme. Det er vel det nærmeste vi kommer en definisjon.

Jeg tror kanskje heller artikkelforfatteren heller burde bruke begrepet «fascisme», slik Putin gjør.

Ja, da er vi uenige. Jeg tror nok nazistene i Tyskland, både elitene og massene som støttet dem, var glade i landet sitt. Begeistringen var stor! At din og min begeistring er noe mindre forandrer ikke den saken :slight_smile: .

Det kan det fort bli.

4 Likes

Avsporing av tema. Du likte ikke meldingen. Sock puppets bør fjernes fra steigan.no

Det spørs om de ikke først og fremst er det, som i min ungdom ble kalt yrkes-demonstranter.

4 Likes

Jeg tror at svaret ligger er å finne i fortiden og ordet blir brukt feilaktig.
Historisk sett er Nazisme Nasjonalsosialisme. Versaille Traktaten dømte Tyskland til å betale en urealistisk sum i krigsreparasjon da de ble gjort syndebukk for VK. Tyskerne døde som fluer av sult. Det er her fellen åpnet seg for nasjonalsosialismen. Ifølge trakten var det ikke tillatt for Tyskland å drive med storindustri. Dette ga England tilbake forspranget de mistet da Tyskland overtok dem under den industrielle revolusjonen. Tyskere følte seg ydmyket og hjelpeløse. Så kom altså denne karen som var god til å snakke for seg, Hitler. Det er mye som kan sies om han men dette skal han ha. Han ga folk tilbake håpet. Det er som når et land synker til bunns under sanksjoner og istedenfor å gi opp mobiliserer. Det er nettopp det han gjorde. Han fortalte folk at Tyskland var på egenhånd og fikk stå på egenhånd. Ingen import og ingen eksport (offisielt siden det var nok av import som ble betalt i form av naturresurser. Altså handel uten penger.)
Han mente til helvete med traktaten og fikk folk i jobb. Transit ble utbygget og industriene fikk fart på seg. Det var verdens største nasjonale sosialistiske prosjekt. Men der stopper alt det positive og alt det negative begynte og startskuddet for det igjen var Ha’avara avtalen som ble underskrevet mellom Hitler og sionistene et halvt år etter at sionistene på sett og vis erklærte krig mot Tyskland.
Kortfattet, nazister er nasjonalsosialister men på grunn av alt som fulgte har ordet en negativ ladning. Ordet som burde blitt brukt istedenfor nazister er fascister siden nazismen i enden beveget seg mot fascisme.

1 Like