Nyheter MDTV Forum Om Doner

Hva er ytringsfrihet?

Som alle andre kommer jeg stadig over folk som er så uhøflige at de er direkte arrogante og nedlatende. De lirer av seg med uforskammede kommentarer og sleivspark mot folk.
Er det ytringsfrihet? Eller er ytringsfrihet noe helt annet? Noe som er mer dyptgående enn forfengelighet og ego?
Og hva betyr ordet demokrati? Betyr det at vi skal leve med diktatur om hva som er rett å si eller stille spørsmål ved samt diktatur om å måtte ta imot fornærmelser? Betyr ikke demokrati at ytringsfrihet er uantastbar og at enhver stemme skal ha rett til å bli hørt? Friheter blir tatt fra oss nærmest på daglig basis.
Selvsagt ser jeg at det vil finnes folk som vil mene at disse spørsmål er naive eller kanskje barnslige men da har man nok aldri spurt seg om nettopp hva disse ordene innebærer og hva de vil bety for generasjonene som kommer etter oss.
Vi er alle individer med forskjellige meninger, oppfatninger og erfaring. Det ene som vi har felles er at vi ønsker å ha friheten til å forbli det, nemlig individer med forskjellige meninger og oppfatninger. Skal vi ha den friheten må vi ta et oppgjør med spørsmålet om hva ytringsfrihet er og samle oss om det eller miste det en gang for alle for alltid som betyr at vi dømmer våre etterkommere til et liv fullstendig uten.
Ha det godt alle sammen.

3 Likes

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.