Nyheter MDTV Forum Om Doner

Hedgefond-Tangen: Direkte fra EU-svarteliste til Oljefondet, pytt pytt!

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/03/hedgefond-tangen-direkte-fra-eu-svarteliste-til-oljefondet-pytt-pytt/

Av Halvor Fjermeros. Caymanøyene står både på EUs svarteliste over oversjøiske skatteparadis og på toppen av den internasjonale hemmelighetsindeksen. Men Nicolai Tangen er visselig en god profittforvalter, så da gleder alle hjerter seg i Norges Banks direksjon. Med den overraskende utnevnelsen av Nicolai Tangen som ny sjef for Statens pensjonsfond utland, populært kalt Oljefondet, er…

2 Likes

Her er resultatet av en knapp halv times research på Internett. Tangen har plassert sine midler i et fond etablert av Bill Gates og Warren Buffett. Han er Frimurer av grad VII, har utdannelose fra Eliteskolen London School of Economic og har slått seg opp i London City´s finansmiljø. Han har korrumpert forhenværende Ordfører i Kristiansand med en seiltur til en verdi av NOK 500.000 for å få på plass sin kunstsamling i byen. Han har donert USD 25 mill til Wharton Univeristy of Pennsylvania uten motytelser. Hvis ikke dette er bukken og havresekken, vet ikke jeg.

Noen bør kreve at han legger frem dokumentasjon på hvordan fondet hans på Cayman er kontrollert. Er det gjennom ihendahaverdokumentasjon, hvilket ikke er uvanlig, må han legge frem kopi av obligasjonene, samt hvem som har dem i hende.

Når det gjelder Oljefondet må vi kreve at alle bindende dokumenter melleom Norges Bank, Myndighetene og Bank of International Settlements offentliggjøres.

Her er en link til en Twitter tråd med flere detaljer.

Dette er vel som julaften for gribbene

1 Like