Nyheter MDTV Forum Om Doner

Handelsreisende i død: Kongsberg og Raytheon med milliardkontrakt i Australia

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/03/handelsreisende-i-dod-kongsberg-og-raytheon-med-milliardkontrakt-i-australia/

Australia har tatt enda et steg nærmere å bestille det norske luftvernsystemet Nasams. For Kongsberg Gruppen betyr det at man kan lande to store forsvarsleveranser til landet innen få år. Dette skriver nettavisa E24, og fortsetter: Myndighetene i Australia er nå et steg nærmere å formelt bestille luftvernsystemet Nasams av amerikanske Raytheon og norske Kongsberg…

2 Likes

Norge er en av verdens eldste krigsnasjoner og eksportør av våpen sammen med våre nordiske brødre, og for oss som er stolt av dette, så er det fint at Kongsberggruppen forsetter tradisjonen.

Vi finner haugevis av våpen i bronsealderen, men det var vel først i vikingetiden at våpeneksport ble en viktig inntekskilde, noe som har forsatt uavbrutt til våre dager. På 1600 eksporterte vi blant annet kanonkuler av manganstål, og da startet også tradisjonen med å sende soldater til å kjempe i kriger vi ikke hadde noe med, slik at våre soldater alltid hadde krigserfaring. Hvor resten av verden hadde fredelige patenter, så var Norges konsentrert omkring kuler og krutt allerede på 1800-tallet, og Kongsberg har også vært et senter for våpenproduksjon veldig lenge.

Det er ikke for ingenting at en bærende myte(?) i nordisk kultur er om et sverd smidd av magi.

Men så er det også et tema i Enoks bok, som fortsatt er kanon i den koptiske Bibelen. Vår kjennskap skriver seg fra Dødehavs-rullene, og referansene i Bibelen.